715 çiftçi Babasultan Sulama Barajı’ndan faydalanıyor

İnegöl de 1991 yılında inşaatına başlanan, 2011 yılında dönemin Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in girişimleriyle yapımı hızlandırılıp inşaatı tamamlanan ancak vanaları çalındığı için hizmete girmeyen Babasultan Sulama Suyu Barajı Haziran ayında hizmete başlamıştı. Yaklaşık 4 ay içerisinde 715 çiftçi sulama için başvuru yaptı.

Yayınlama: 18.10.2018
751
A+
A-

1991 yılında inşaatına başlanan ve 27 yıl sonra hizmet vermeye başlayan Babasultan Sulama Suyu Barajı’na Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde yoğun ilgi var. Yaklaşık 4 ay önce hizmete başlayan Sulam Suyu Barajı’ndan 715 çiftçi yararlanmak için başvuruda bulundu. Sulama Suyu Barajı için çiftçilerin başvuru yapmasının ardından yaklaşık 12 bin dönüm alan sulanacak.

Üyelik işlemleri için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BUSKİ İnegöl Şube binası içerisinde başvurular yapılmaya devam ediliyor. Üyelik ücretleri dönüm başı 1 Tl’iken, üyeliğin ardından 1 ton cazibeli su 12.5 kuruş, 1 ton pompajlı sulama ise 25 kuruş. Ayrıca başvuru esnasında çiftçiler 20 TL kart ücreti ödeyerek Babasultan Sulama Suyu Barajı’ndan faydalanabiliyor.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş