İnegöllü 53 çift, Müftülük nikâhı ile dünya evine girdi

9 Aralık 2017 tarihinden itibaren müftülüklerde resmi nikâh kıyılmaya başlamasının kanunlaşmasının ardından, gerekli işlemlerin gerçekleştirilmesi ile İnegöl İlçe Müftülüğünde de resmi nikâh işlemleri başlamıştı. Yaklaşık 3 yıllık süreç içerisinde ardından, İnegöl’de toplam 53 çiftin müftülükte resmi nikâh akdi gerçekleştirildi.

Yayınlama: 19.10.2020
784
A+
A-

Evlendirme memurluğu yetkisi ve görevi verilebilecek kurumlar arasına il ve ilçe müftülüklerinin de eklenmesiyle 9 Aralık 2017 tarihinden itibaren müftülüklerde resmi nikâh kıyılmaya devam ediyor.

 

Bugüne kadar İnegöl İlçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen nikâh işlemleri ve rakamları belli oldu.






 

Müftülüklerde nikâh işlemlerinin belediyelerdeki resmi nikâh prosedürleriyle aynı Müftülük nikahları, evlenecek çiftlerin müftülüğe müracaat etmesiyle, başvurular değerlendiriliyor.

 

Müftülüğe nikâh için başvurulduğu takdirde sistemden giriliyor, çiftin önünde evlenmelerine herhangi bir engel yoksa onların da talepleri doğrultusunda bir takvim veriliyor. Bu merasimler ise İnegöl İlçe Müftülüğünde gerçekleştiriliyor.

 

53 NİKÂH KIYILDI

Bugüne kadar İnegöl İlçe Müftülüğü tarafından kıyılan nikâh sayıları da belli oldu. İnegöl genelinde şimdiye kadar İnegöl İlçe Müftülüğü tarafından 53 nikâh akdi gerçekleştirildi.

 

Yaz sezonuyla nikâh taleplerinin gelirken, yine de başvurularda belirgin bir artış olmadığını gözlemlendi.

 

İnegöl ilçe müftülüğü, pandemi nedeni ile nikâhları pandemi kuralları doğrultusunda gerçekleştiriyor. Maske ve sosyal mesafeye dikkat edilerek, olası sıkıntıların da önüne geçilmiş oluyor

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş