Bir yıl sonra olay yerinde

2014 yılı temmuz ayında arkadaşını öldürüp beline taş bağladıktan sonra gölede atan katil zanlısı, olaydan bir yıl sonra yeniden olay yerine getirildi.

Yayınlama: 23.07.2015
697
A+
A-

İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerin geniş güvenlik önlemleri arasında olay yerine keşif için getirilen katil zanlısı İlker U. İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin nezaretinde işlediği cinayeti anlattı. Bir yıl önce cinayette kullanılan 36 kiloluk kaldırım taşı da olay yerine getirilerek keşif gerçekleştirildi.

 

CESET BULUNMUŞTU






31 Temmuz 2014 tarihinde Belediye fen işleri aracının sürücüsü tarafından Kulaca ile Şipali Mahallesi arasındaki Gölette su üzerinde bir cesedi görüp durumu jandarmaya bildirmişti. Olay yerine gelen Jandarma ekipleri ve Cumhuriyet savcısı olay yerinde ceset üzerinde incelemeler de bulunmuşlardı. Kimliği o gün teşhis edilemeyen şahsın kimliğinin belirlenmesi için Jandarma komutanlığı ekipleri cinayet tarihlerinde İnegöl’de ve Bursa’da kayıp olan 80 kilo ağırlığında kayıp şahısları sorguladı. Sorgulama sonucunda cesedin Sedat Vardar’a ait olduğu ortaya çıkmıştı.

 

BELİNE TAŞ BAĞLANIP GÖLETE ATILMIŞ

Yapılan incelemeler sonucunda Sedat Vardar’ın, dövüldükten sonra 10 bıçak darbesiyle öldürülüp eski kum ocağı göledine beline taş bağlanıp atıldığı ortaya çıktı.

 

İZİNİ JANDARMA BULDU

İnegöl Jandarma komutanlığı ekipleri PTS kayıtları ve yoğun çalışmalar sonucunda öldürülen şahsın katil zanlısını kısa sürede buldu. Vardar’ın katil zanlısı, yakın arkadaşı olan İlker U. Olduğu tespit edilerek, sanık yakalanarak gözaltına alınmıştı.

 

Hakkında ‘Tasarlayarak adam öldürmek´ suçundan ömür boyu hapis cezası istenen zanlı, İnegöl Ağır Ceza mahkemesinde yargılanmasına başlanmıştı. İlk duruşma da savunma yapmayarak sessizliği koruyan sanık, bir sonraki duruşma da cinayeti itiraf ederek, cinayeti nasıl işlediğini anlatmıştı.

 

Mahkeme heyeti, bu dava ile alakalı 29 Mayıs tarihinde keşif yapılması yönünde karar vermiş ancak havanın yağmurlu olması nedeniyle keşifler ileri bir tarihe ertelemişti. İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava da, gölet cinayeti keşfinin ise 22 Temmuz tarihinde yapılmasına karar verilmişti.

 

Bu gün sanık İlker U., İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin geniş güvenlik çemberi içinde cezaevi aracından indirilerek cinayet yeri olan gölet kenarına keşif için getirildi.

 

SUÇ ALETİ KALDIRIM TAŞI

Keşifte, cinayet sırasında kullanılan kaldırım taşı da kullanıldı. Bir yıl boyunca muhafaza altında tutulan 36 kilogramağırlığındaki kaldırım taşı sanığa gösterilerek, nasıl kullandığı soruldu. Ağır Ceza Başkanı Ercan Aydın ve mahkeme heyeti sanığa cinayeti nasıl işlediğini sorarak, canlandırmasını istedi.

 

GÖLETE GİRMEYİNCE SOPAYLA İTELEDİM

Sanık İlker U. Cinayeti işlediğini şu şekilde anlattı; O günün gece saatlerinde balık tutmak için göletin kenarına gittik. Yanımıza oltaları aldık gölette balık tuttuk. Sedat o sırada da uyuşturucu içiyordu ve bir anda bana küfürler hakaretler etmeye başladı. Yanımızda getirdiğimiz ve karpuz kesmek için kullandığımız bıçağı aldı ve bana salladı fakat bana denk gelmedi. O sırada taşa takılıp yere düştü ve bende üstüne atladım bıçağı alıp, bıçaklamaya başladım. O sırada Sedat bana ‘öldür beni yoksa ben seni öldüreceğim’ diyerek bağırıyordu. Sonrasında hayatını kaybetti. Cesedi yaklaşık 15 metre göl kenarında sürükledim. Etrafta banket taşı buldum. Cesedin üzerindeki eşyaları çıkardım. Karnına Banket taşını balık misinasıyla bağladım. Gölete yuvarladım ancak gölede girmeyince sopayla iteledim. Bir süre sonra ceset sular içinde kayboldu.” Dedi.

 

ACILI BABA TEPKİ GÖSTERDİ

O sırada Sedat Vardar’ın babası Rahmi Vardar’da cinayeti anlatışını dinlerken “Sopayla balon mu itiyorsun” diyerek tepki gösterdi. Baba Rahmi Vardar, jandarma ekipleri tarafından sakinleştirildi. Cinayet keşfini canlandırılmasının ardından zanlı, yazılı olarak yeniden ifade verdi.

 

JANDARMADAN GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Jandarma ekipleri keşif bitene kadar gölet ve çevresinde güvenliğini sürdürdü. Zanlı, ifadesinin ardından cezaevi aracına alınarak, cezaevine gönderildi. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti keşfin ardından, duruşma tarihini 28 Ağustos olarak belirledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş