CAMİLER RAMAZAN’A HAZIRLANIYOR

İnegöl Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde, vatandaşların ibadetlerini temiz bir ortamda yapmaları için camilerde halı yıkama ve temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Yayınlama: 13.05.2016
570
A+
A-

CAMİLERİN HALILARINI TEK TEK TEMİZLİYORUZ

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “İnegöl Belediyesi olarak Ramazan ayının yaklaştığı bugünlerde vatandaşlarımızın ibadetlerini temiz bir ortamda yapmaları için camilerde halı yıkama ve temizleme çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz. Bu kapsamda Bursa’da bu alanda tecrübeli bir firma olan Fantastik Halı Yıkama ile yaptığımız anlaşma sonucunda şehir merkezinde ve beldeden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerindeki camilerin halılarını tek tek temizleyerek Ramazan ayına hazır hale getiriyoruz” dedi.

 






CAMİ TEMİZLİĞİNE AYRI BİR ÖNEM VERİYORUZ

Aktaş; “Biz İnegöl Belediyesi olarak cami temizliğine ayrı bir önem veriyoruz. Bu manada halı temizleme işlemi dışında belediye ekiplerimiz camilerimizin çevre temizliğini de bizatihi yapıyorlar. Böylece üç ayların içinde olduğumuz mübarek günlerdeRamazan ayı öncesi vatandaşlarımızın sağlıklı ve hijyen şartlarının sağlandığı bir ortamda ibadetlerini huşu içerisinde yapmalarına vesile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

DÜNYADAKİ EN GELİŞMİŞ SİSTEMİ UYGULUYORUZ

Burada yapılan işlem hakkında da kısaca bilgi veren Aktaş; “Firma yetkilileri tarafından mobil halı yıkama aracı ile tek tek bütün camiler geziliyor. Daha sonra tamamen köpüksüz deterjan halılara püskürtüldükten sonra 90 dereceye kadar varan(Halının cinsine ve durumuna göre değişebiliyor) basınçlı kaynar suyla halılar yıkanıyor. Bu sayede camilerde oluşan ter kokusu, ayak ve çorap kokusu da bu uygulama ile yok oluyor. Ayrıca yıkama esnasında filtrelerden halıdan çıkan kirli suyu da çok rahat bir şekilde görebiliyorsunuz. Ayrıca İnegöl merkez ve beldeden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerindeki camilerimizde  uygulanan bu çalışmanın yerinde halı yıkama alanında dünyadaki en gelişmiş sistem olduğunu da buradan ifade etmek istiyorum” dedi.

 

RAMAZAN AYI ÖNCESİ CAMİLERİMİZİ HAZIR HALE GETİRİYORUZ

Aktaş son olarak; “Yürütülen bu temizlik çalışmaları ile bizler için kutsal bir mekan olan camilerimizin Ramazan ayı öncesi sağlık ve hijyen şartları açısından hazır bir hale getirildiğini belirtir, Cenab-ı Allah’tan huzur ve güven içerisinde bizleri Ramazan ayına ulaştırmasını diler, saygılarımı sunarım” dedi.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş