Duyarlı vatandaştan örnek davranış

İnegöl’de dün yaşanan kazada yaşlı adam yaralandı. Kazanın ardından yaşlı adama çarpan sürücü olay yerinden kaçarken, yaralı halde yerde yatan adamın güneşten etkilenmesini önlemek isteyen duyarlı bir vatandaş ise dakikalarca elinde şemsiye ile yaralı adamın başında bekledi.

Yayınlama: 14.07.2014
781
A+
A-

Yetkililerden edinilen bilgiye göre kaza, dün saat 13.45 sıralarında Orhaniye Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde Orman İşletme Müdürlüğü kavşağında meydana geldi. 62 yaşındaki Talip Şevik, 16 PH 872 plakalı motosikleti ile Ankara Caddesi üzerinde Avarlar Kavşağından gelip Orman İşletme Müdürlüğü istikametine doğru seyrettiği sırada, iddiaya göre aynı istikametten gelen ve plakası ile sürücüsü henüz belirlenemeyen bir otomobil Gazi Molla Sokağa dönmek istediği sırada yaşlı adamın kullandığı motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle Talip Şevik düşerek yaralandı. Kaza sonrası yaşlı adamın yaralanmasına sebep olan otomobil sürücüsü arkasına bile bakmadan olay yerinden kaçtı. Vicdansız sürücü, yaşlı adamı kanlar içerisinde yolun ortasında bıraktı.

 

Kazayı gören vatandaşlar durumu hemen 112 acil servis ve polise bildirdi. Daha sonra ise hemen yaşlı adamın yardımına koştu. Yaralı halde yerde yatan Talip Şevik’e ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaparken, Murat Koçak isimli bir vatandaşta güneşin altında sıcak asfaltta yaşlı adamın yattığını görünce hemen aracındaki şemsiyeyi alıp Talip Şevik’e güneş gelmesini önledi. Dakikalarca yaralı adamın başında elinde şemsiye ile dikilen yardımsever vatandaş, Talip Şevik sağlık ekipleri gelip ambulansa bindirilene kadar yaklaşık 10 dakika boyunca şemsiyeyi hiç bırakmadı.






 

Sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesi sonrası yaralı adam ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaşlı adamın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, emniyet ekipleri ise kazayı gören vatandaşların verdikleri bilgiler doğrultusunda Talip Şevik’e çarpıp kaçan otomobilin peşine düştü. Aracın ve sürücünün yakalanması için çalışma başlatıldı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş