Genç çiftçilerden Bursa rekoru

Geçtiğimiz gün bir basın toplantısı düzenleyen Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Genç Çiftçilerin desteklenmesi ile gerçekleştirilen Genç Çiftçiler Projesi’ne 904 İnegöllü genç başvuru yaptığını ifade etti. Bursa’da yapılan başvurularla birlikte, İnegöl 904 başvuru ile en ön sırada yerini aldı.

Yayınlama: 17.05.2016
940
A+
A-

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, dün Ziraat Odası Başkanlığı makamında “Genç Çiftçiler” projesi ve ÇKS kayıtlarıyla alakalı bilgilendirme toplantısı düzenlediler.

 

BURSA REKORU






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “İlçe Tarım Müdürümüz Mahmut Doğru ile beraber bir toplantı yapıyoruz. Toplantımızın sebebi; genç çiftçi projesidir. Bu proje 15 Mayıs itibariyle sona erdi. Bu süreç içerisinde İlçe Tarım Müdürlüğümüze müracaat edenlerin sayısı 904 olarak belirlendi. Bu rakam Bursa rekorudur. Bunların ne kadarı fırsattan yararlanabilir onu bilmiyoruz ama Ziraat Odası olarak elimizden geleni yapıp daha fazla yararlanılabilmesiyle alakalı çalışmamız olacak. Bu anlamda dağ yöresine daha katkı sağlanıyor. İnşallah istediğimiz rakama ulaşırız” dedi.

 

ÇELİK’TEN ÇKS UYARISI

2016 yılı ÇKS işlemlerinin sürdüğünü belirten Çelik, “Haziran ayı sonu itibariyle 2016 ÇKS işlemleri sona eriyor. Ondan sonra 2017’nin başlamasına kadar yaklaşık 4-5 aylık bir ara boşluk oluyor. O süreçte çiftçilerimizin herhangi bir işlem yapmaları söz konusu olunca yapamıyorlar. ÇKS’lerini yaptırmadıklarından dolayı yapamıyorlar. Çiftçilerimizin mutlak suretle 30 Haziran’a kadar ÇKS’lerini yaptırıp 2017’ye kadar rahat bir şekilde çalışmalarını sağlamak istiyoruz. Bu sıralar dolu riskleri var. Mayıs 15 ile Haziran 15 arasında dolu olayları meydana geliyor. Dün hava yağışlıydı ve devamlı korkarak bekledik. Şuana kadar Allah’a şükür bir şey olmadı. 2016 yılının çiftçilerimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

3 SENE SÜRECEK

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru ise, “4 Nisan 2016 tarihi ve 29635 sayılı resmi gazetede yayınlanan Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Genç Çiftçilerin desteklenmesi ile ilgili bir tebliğdi. Bu yayınlandı. Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odası olarak bir toplantı yapmıştık ve yoğun bir katılım olmuştu. Bu konuda çok başarılı olduk. Hiçbir mağduriyete mahal vermeden çiftçilerimizin tamamına yakınının evrak bazında teslimini aldık. 12 Mayıs itibariyle başvurular son buldu. 904 adet başvuru oldu. Bu çok iyi bir rakam. Temennimiz, genç çiftçiler projesinin İnegöl’de daha fazla olmasıdır. Bu bir imkân meselesidir. Görevimiz, evrakların sorunsuz bir şekilde İl Yürütme Kuruluna teslimidir. Puan sistemi var. Uygun bulunanlar değerlendirmeye alınacaktır. Umarız imkânlar ölçüsünde tüm projeler onaylanır. Bu 3 yıl devam eden bir proje. Bu sene giremeyenler seneye daha sorunsuz şekilde katılabilirler” ifadelerini kullandı.

 

Doğru, İnegöl’de şuana kadar afet konusunda bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek bundan sonra da yaşanmamasını temenni etti.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş