Gölet cinayetinin sanığına 27 yıl hapis

inegöl´de, geçen yıl 27 Temmuz´da öldürülen ve cesedi gölete atılan 29 yaşındaki Sedat Vardar´ın cinayet sanığı olarak tutuklanan 29 yaşındaki İlker Uzbağcı´nın yargılanmasında karar verildi. İlker Uzbağcı kasten adam öldürmekten 18 yıl, hırsızlıktan 9 yıl olmak üzere toplam 27 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlama: 15.09.2015
1.304
A+
A-

Arkadaşını öldüren İlker Uzbağcı, dün İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde son kez hakim karşısına çıktı.

 

İlk söz alan öldürülen Sedat Vardar’ın avukatı, cinayeti gizleme, çelişkiler ifadelerden dolayı sanığın azami ceza ile cezalandırılmasını, sanık İlker Uzbağcı’ya yardım ve yataklık yaptığı ileri sürülen dayısı Rahmi Acar’a ise ceza verilmesini istedi. Rahmi Acar’ın avukatı ise, böyle bir olayın olmadığını ifade ederek müvekkilinin beraatini istedi.






 

Sanık İlker Uzbağcı’ya hakim son sözünü sordu. Uzbağcı, “Pişmanım” dedi.

 

27 YIL CEZA ALDI

Hakim cinayetle ilgili kararı verdi. çıkan İlker Uzbağcı’ya kasten adam öldürmekten 18, hırsızlıktan 9 olmak üzere toplamda 27 yıl hapis cezası verilirken, Rahmi Acar’a ise yardım etme suçundan 2 yıl 11 ay ceza verildi.

 

SANIĞI DARP ETTİ

Mahkemenin sonunda acılı baba Rahmi Vardar, cezaevine götürülen sanık İlker Uzbağcı’ya yumruk atarken, öldürülen Sedat Vardar’ın diğer aile bireyleri ise “Allah belanı versin” şeklinde söylemlerde bulundular.

 

OLAYIN AYRINTILARI

31 Temmuz 2014 tarihinde Belediye fen işleri aracının sürücüsü tarafından Kulaca ile Şipali mahallesi arasındaki Gölette su üzerinde bir cesedi görüp durumu jandarmaya bildirmişti. Olay yerine gelen Jandarma ekipleri ve Cumhuriyet savcısı olay yerinde ceset üzerinde incelemeler de bulunmuşlardı. Kimliği o gün teşhis edilemeyen şahsın kimliğinin belirlenmesi için Jandarma komutanlığı ekipleri cinayet tarihlerinde İnegöl’de ve Bursa’da kayıp olan 80 kilo ağırlığında kayıp şahısları sorguladı. Sorgulama sonucunda cesedin Sedat Vardar’a ait olduğu ortaya çıkmıştı.

 

BELİNE TAŞ BAĞLANIP GÖLETE ATILMIŞ

Yapılan incelemeler sonucunda Sedat Vardar’ın, dövüldükten sonra 10 bıçak darbesiyle öldürülüp eski kum ocağı göledine beline taş bağlanıp atıldığı ortaya çıkmıştı.

 

JANDARMA İZİNİ BULDU

İnegöl Jandarma komutanlığı ekipleri PTS kayıtları ve yoğun çalışmalar sonucunda öldürülen şahsın katil zanlısını kısa sürede buldu. Vardar’ın katil zanlısı, yakın arkadaşı olan İlker U. Olduğu tespit edilerek, sanık yakalanarak gözaltına alınmıştı.

 

Hakkında ‘Tasarlayarak adam öldürmek´ suçundan ömür boyu hapis cezası istenen zanlı, İnegöl Ağır Ceza mahkemesinde yargılanmasına başlanmıştı. İlk duruşma da savunma yapmayarak sessizliği koruyan sanık, bir sonraki duruşma da cinayeti itiraf ederek, cinayeti nasıl işlediğini anlatmıştı.

 

Sanık İlker U., İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin geniş güvenlik çemberi içinde cezaevi aracından indirilerek cinayet yeri olan gölet kenarına keşif için getirilerek cinayeti anlattı.

 

GÖLETE GİRMEYİNCE SOPAYLA İTELEDİM

Sanık İlker U. Cinayeti işlediğini şu şekilde anlatmıştı; O günün gece saatlerinde balık tutmak için göletin kenarına gittik. Yanımıza oltaları aldık gölette balık tuttuk. Sedat o sırada da uyuşturucu içiyordu ve bir anda bana küfürler hakaretler etmeye başladı. Yanımızda getirdiğimiz ve karpuz kesmek için kullandığımız bıçağı aldı ve bana salladı fakat bana denk gelmedi. O sırada taşa takılıp yere düştü ve bende üstüne atladım bıçağı alıp, bıçaklamaya başladım. O sırada Sedat bana ‘öldür beni yoksa ben seni öldüreceğim’ diyerek bağırıyordu. Sonrasında hayatını kaybetti. Cesedi yaklaşık 15 metre göl kenarında sürükledim. Etrafta banket taşı buldum. Cesedin üzerindeki eşyaları çıkardım. Karnına Banket taşını balık misinasıyla bağladım. Gölete yuvarladım ancak gölede girmeyince sopayla iteledim. Bir süre sonra ceset sular içinde kayboldu.” Dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş