İmamı ve cemaatten bir kişiyi bıçakladı

Yayınlama: 08.01.2024
989
A+
A-

İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Fatih Camisi’nde namaz sırasında meydana gelen olayda, bir şahıs camide huzursuzluk çıkardıktan sonra imamı ve cemaat üyesini bıçakladı. İki yaralı, hastaneye kaldırılırken, saldırgan şahıs ise gözaltına alındı.

Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişi, namaz sırasında sorun çıkaran şahıs tarafından bıçakla yaralandı. Olayın ardından şüpheli şahıs, özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarıldı. Namazın bitiminden sonra imam odasına giren ve Usta ile konuşmak istediğini belirten zanlı, imam ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden B.E’yi bıçakla yaraladı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen polis ve sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan yaralılar, tedavi altına alındı. Saldırgan şahıs Ö.S. ise gözaltına alındı.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayın şüpheli şahsın cami içerisinde slogan atarak huzursuzluk çıkarmasıyla başladığı belirtildi. İmamın uyarısı üzerine şahsın bıçakla saldırdığı ifade edildi. Valilik açıklamasında, saldırganın güvenlik görevlileri tarafından yakalandığı ve iki yaralının hastanede tedavi altına alındığı bilgisi verildi.






İstanbul Valisi Davut Gül, hastanede yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Gül, “Fatih Camii’nde uğradıkları saldırıda yaralanan hocamız Galip Usta ve talebesi Bilal Erdem’e Allah’tan şifa diliyoruz. Hastanede ziyaret ederek doktorlarımızdan bilgi aldık. Tedavileri devam ediyor. Fail yakalandı ve emniyetimiz olayı çok yönlü inceliyor. Geçmiş olsun” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş