Uyuşturucu tacirlerine darbe üstüne darbe

Madde bağımlısı şahsın ifadelerinin ardından uyuşturucu madde tacirlerine yönelik operasyon yapan Emniyet ekipleri 250 adet extacy, 250 gram esrar, ruhsatsız pompalı tüfek, uyuşturucu ticaretinden elde edildiği tahmin edilen yaklaşık 7 bin TL para ve bir miktar döviz ele geçirdi. Uyuşturucu ticareti ya 3 kişi gözaltına alınırken, 2 kişi tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Yayınlama: 05.08.2014
745
A+
A-

 

Kamuoyunda ‘Yeni Yargı Paketi’ olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklikler yapılması hakkındaki kanun tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilmesi ile birlikte, İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor.

 






İFADE ÜZERİNE OPERASYON DÜZENLENDİ

Keyif verici madde kullanımından dolayı gözaltına alınan bir şahısın vermiş olduğu ifade doğrultusunda Sinanbey Mahallesi Mesudiye Sokak üzerinde bulunan bir ikamette uyuşturucu madde ticareti yapıldığı ihbarını alan ekipler düzenledikleri operasyonla 3 şahsı yakalayarak gözaltına aldılar.

 

250 GRAM ESRAR, 250 ADET EXTACY ELE GEÇİRİLDİ

Şahıslar ile birlikte bahse konu ikamette yapılan aramalarda 250 adet extacy olduğu değerlendirilen hap, 250 gram esrar maddesi, 1 adet ruhsatsız pompalı av tüfeği ve bu alışveriş ticaretinde elde edildiği tahmin edilen yaklaşık 7 bin TL para ve bir miktar döviz ele geçirildi. Şahıslardan Z.Ç. 26, M.Ç. 19, ve suça sürüklenen 15 yaşındaki M.K. gözaltına alındı.

 

OPERASYONLARIN DEVAMI GELECEK

Geçtiğimiz aylarda yapılan uyuşturucu operasyonlarının yanı sıra uyuşturucu kullanımının ve satışının önüne geçmek amacıyla İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaların tüm hızıyla devam edeceği bildirildi.

 

YENİ KANUN

Kamuoyunda ‘Yeni Yargı Paketi’ olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklikler yapılması hakkındaki kanun tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından keyif verici madde satan ve kullananların cezaları ise şöyle sıralandı:

 

UYUŞTURUCU VEYA UYARICI MADDELERE İLİŞKİN DÜZENLEMELER

Esrar elde etmek amacıyla kenevir ekimi suçunun cezası 1 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası iken 5 yıldan 12 yıla çıkarılmaktadır.

 

Asliye ceza mahkemesi yerine ağır ceza mahkemesi yargılayacaktır. Ekim kendi kullanımı için ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecektir.

 

Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal, ihraç ve ithal suçunun cezası 10 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası iken 20 yıldan 30 yıla çıkarılmaktadır.

 

Uyuşturucu ve uyarıcı madde satma suçunun cezası 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası iken 10 yıldan 20 yıla çıkartılmaktadır.

 

Uyuşturucu ve uyarıcı maddenin çocuğa verilmesi veya satılması durumunda hapis cezası 15 yıldan az olamayacaktır.

 

Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçunun üç veya daha fazla kişi tarafından işlenmesi durumunda ceza yarı oranında, örgüt tarafından işlenmesi durumunda ceza bir kat arttırılacaktır.

 

Bu suçlardan mahkûm olanların, koşullu salıverilme süreleri 2/3 oranından (¾) oranına çıkarılmaktadır.

 

Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma ve özendirme suçunun cezası 2 yıldan 5 yıla kadar hapis iken, 5 yıldan 10 yıla çıkarılmaktadır.

 

Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanma suçunun cezası 1 yıldan 2 yıla kadar hapis iken, 2 yıldan 5 yıla çıkartılmaktadır.

 

MADDE KULLANAN KİŞİLERE İLİŞKİN DÜZENLEMELER

Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan kişiler hakkında defalarca denetimli serbestlik kararı verilmesinin önüne geçilmektedir.

 

Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan kişiler hakkında denetimli serbestlik kararı soruşturma aşamasında Cumhuriyet savcısı tarafından verilecektir. 3.

 

Bu kişiler hakkında kamu davasının açılmasının ertelenmesi kararı verilecek ve 5 yıl süreyle takip edileceklerdir.

 

5 yıl içinde kişinin yeniden uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanması durumunda kamu davası açılacaktır.

 

Bu süre içinde kullanmaması durumunda takipsizlik kararı verilecektir.

 

Uyuşturucu kullanan kişiler bu imkândan bir kez yararlanacak, yeniden uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmaları durumunda doğrudan kamu davası açılacaktır.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş