3 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 5 şahıstan 3’ü tutuklandı.

Yayınlama: 17.11.2016
921
A+
A-

Önceki gün İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan İnegöl Köylerarası Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İKEDER) ve İnegöl Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER) mensuplarından oluşan Y.Ç., İ.H.Ç., M.K., A.A. ve E.D.’nin duruşmaları sona erdi.

 

Şahıslardan Y.Ç,  İ.H.Ç ve M.K. tutuklanırken A.A. ve E.D.’ye yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol uygulandı.






 

OLAY

İnegöl İlçe Jandarma Komutanlığıtarafından gerçekleştirilen operasyonda, FETÖ/PDY’nin örgüt içi haberleşme sistemi ByLock kullandıkları tespit edilen 5 öğretmen gözaltına alındı.FETÖ/PDY örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, kurdukları İnegöl Köylerarası Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İKEDER) ve İnegöl Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER) aracılığıyla terör örgütü adına eleman temini, himmet, hizmet, bağış, fitre, zekat ve burs adı altında mali finans sağladıkları iddia edilen 5 şüphelinin İnegöl ve Bursa merkez Nilüfer İlçesi’ndeki evlerine operasyon yapıldı. Eş zamanlı operasyonlarda kapatılan İnegöl Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER) Başkanı Metin Kuş ile yönetim kurulu üyeleri oldukları bildirilen İ.H.Ç., A.A., Y.Ç. ve E.D. gözaltına alındı. 5 öğretmenin de ByLock kullandıkları ve Bank Asya hesaplarında 100 bin liranın üzerinde para hareketlerinin bulunduğu belirlendi. Gözaltına alınan 5 öğretmen sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş