“İnsanlığımızdan utandık”

Suruç ilçesinde yaşanan bombalı eylem nedeni ile CHP İlçe Gençlik Kolları bir basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Özge Eneş, ” Sizin yerinize de insanlığımızdan utandık” dedi.

Yayınlama: 22.07.2015
755
A+
A-

CHP İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Engin Başar, CHP İlçe Kadın Kolları ve partililerin katılımı ile dün saat 14.30’da parti binasında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundular.

 

“NEFRETİNİZ İÇİNİZDE BOĞULSUN”






Açıklamalar öncesinde bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Engin Başar, “Dün yaşadığımız katliamı, vahşeti kınamak için buradayız. Orada doktorumuz, avukatımız, psikoloğumuz, sosyoloğumuz vardı. Gencecik insanlarımız vardı. Bu gencecik insanlarımız için gençlik kollarımız açıklama yapacaklar. Gözlerimizde yaş kalmadı ne çok ağladık, bedenimizde nefes kalmadı ne çok öldük, dudaklarımızda gülümseme kalmadı ne çok acı çektik, barıştı, sevgiydi, kardeşlikti, çocukları gülümsetmekti tek amaçları. Ama onlar anladılar mı acaba ondan? Nefretiniz içinizde boğulsun, kan bürümüş gözleriniz üremez olsun diyorum. Adıyaman’da şehit olan askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm şehitlerimizin ailelerine sabır diliyorum” dedi.

 

“SİZİN YERİNİZE DE İNSANLIĞIMIZDAN UTANDIK”

CHP İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Özge Eneş ise, “İnsanlık tarihinin en utanç verici, en çirkin birkaç vahşetinden birisinin ülkemizde vuku bulmasının utancını yaşıyoruz. 19 gün önce bugün, Sivas katliamının yıldönümü dolayısıyla yapmış olduğumuz basın açıklamasında var olan ve yaklaşan tehlikeye vurgu yapmıştık. Bu bir öngörüden çok durum tespitiydi. Haksız çıkmayı en çok bizler isterdik fakat olmadı. Uluslararası savaş simsarları, eli kanlı din tüccarları ve tüm bunlarla gerek gizli, gerek aleni yollarda işbirliği yapan hükümet, çok üzülerek söylüyoruz ki bizleri yanıltmadı. Sınırlarımızdan tırlarla ve çeşitli gizli yollarla gönderilen mühimmatlar; eli kanlı, katil bir terör örgütü tarafından yine bizim sınırlarımızda kullanıldı ve ömrünün baharındaki onlarca gencin katline sebep oldu. Birçok toplumsal ve muhalif olayda, tabiri caizse kendilerinden habersiz kuş dahi uçurtmayan MİT ve Emniyet güçleri yaklaşmakta olan vahşeti izlemekten başka bir işe yaramadı. Bu hangi kirli uluslararası oyunun tezahürüdür? Kimler bölgede IŞİD terörünü beslemektedir? İstendikten sonra gerek uluslararası güçler, gerekse Türkiye tarafından elbirliğiyle etkisiz hale getirilebilecek olan bu ölüm makinesine neden sessiz kalınmaktadır? Kimileri bu cellatlara terörist yerine ‘Öfkeli çocuklar’ kimileri ise ‘Kızgın veletler’ diyebilir; fakat biz çok iyi bilmekteyiz ki bunun adı düpedüz terörizmdir. O insanlar Kobani’ye savaşmaya gitmiyorlardı. Sizin kirli vicdanlarınızın ürünü olan yıkımı onarmaya, çocuk parkı yapmaya, kütüphane kurmaya ve çocuklar mutlu olsun diye onlara oyuncak götürmeye gidiyorlardı. Bombayla, kanla, ölümle, gözyaşıyla karşılandılar. Şimdi hanginizin kirli vicdanı, akıllarımızda ve kalplerimizde biriken sorulara cevap verebilecek? Hanginizin çürümüş ruhu, evlatlarını kaybeden o annelerin yangın yeri yüreğine su serpebilecek? Hanginizin kokuşmuş kalbi, kahramanlarını yitiren kız kardeşlerin ve erkek kardeşlerin yüreğindeki enkazı temizleyebilecek? Hanginizin kirli elleri, ruhlarımızda canlanan derin öfkeyi dizginleyebilecek? Kendinizden utanmadığınıza dair en ufak bir şüphemiz dahi yoktur. Merak etmeyin! Biz sizin yerinize de insanlığımızdan utandık” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş