AHISKA ANITIN’DA SONA DOĞRU

İnegöl Belediyesi tarafından Alanyurt’ta yapımına başlanan Ahıska Anıtı’nda sona gelinmeye başlandı.

Yayınlama: 10.11.2016
560
A+
A-

Açılışa katılacak olan Efkan Ala’ya vatandaşlık, çalışma izinleri ve bazı problemleri anlatma fırsatı bulacaklarını ifade eden Dernek Başkanı Mehmet Taş, “Geçtiğimiz yıl Belediye Başkanımızla anıt konusunu görüştüğümüzde onlardan 14 Kasım 1944 Ahıska Sürgün Anıtı yapılmasıyla alakalı desteklerini aldık. Ve şuanda bitme aşamasında. 13 Kasım 2016 Pazar günü saat 14.00’de de eski İçişleri Bakanımız, AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala’nın katılımıyla hem anıtını ve parkın açılışı hem de sürgün yıldönümünü anma programı yapacağız. Bu bizim için önemliydi. Özellikle Efkan Ala’nın açılışa katılması bizlere verdiği değeri gösteriyor. Biliyorsunuz vatandaşlık konusu Bakanlar Kurulunda onaylanmıştı. Fakat ülkemiz 15 Temmuz’da çok vahim bir darbe kalkışmasını atlattı. Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve milletimizin dik durmasıyla bu darbe girişimi durduruldu. Bu durum nedeniyle vatandaşlık konusu durdu. Anıtın açılışına katılacak eski İçişleri Bakanımız Efkan Ala konuyu yakinen bildiği için halkımızı bu konuda bilgilendirmesi bizim için önemli. Bizler de vatandaşlık, çalışma izinleri ve bazı problemleri kendisine anlatma fırsatı bulacağız. İnşallah güzel bir program olacak. Tüm ilçe halkımızı açılışımıza davet ediyoruz” dedi.

 

SÜRGÜNÜ UNUTTURMAYACAĞIZ






İnegöl’e anıtla birlikte kalıcı bir eser bırakıldığını belirten Taş, “Bundan sonra bizim çocuklarımız, torunlarımız atalarımızın yaşadığı o sürgünü, o vahim durumu, vatanlarından koparılmalarını burada her zaman gözlerinin önünde bulundurarak unutmayacaklar ve unutturmayacaklar” diye konuştu.

 

ALA’DAN MÜJDE BEKLİYORUZ

Taş, “Vatandaşlık konusunda Efkan Ala’dan Ahıskalı vatandaşlarımız bir müjde bekliyor. Şuan ne aşamada olduğunu ve ne zaman vatandaşlık verileceğini öğrenmek istiyorlar. İnşallah kendisi de gerekli açıklamayı yapacaktır” şeklinde konuştu.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş