HAMİDİYE’YE MODERN MEYDAN

İnegöl Belediyesi, Hamidiye Mahallesi’nde Fatih Cami karşısında bulunan yeşil alanda başlattığı çevre düzenlemesi çalışmasıyla bölgenin çehresini değiştirecek bir alan oluşturuyor.

Yayınlama: 07.10.2016
804
A+
A-

Şehir merkezinde ve kırsalda alt yapı çalışmalarının yanında şehrin görünümüne de ince dokunuşlar yaparak modern bir İnegöl oluşturmak için çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, İnegöl’ün önemli noktalarından biri olan Fatih Camii kavşağındaki yeşil alanı yeniden düzenliyor. Park Caddesi, Anafartalar Caddesi ve Gül Sokak arasında kalan yeşil alanın daha kullanışlı ve modern bir hale gelmesi, aynı zamanda yapılacak otopark düzenlemesiyle mahalle otoparkı görevi görmesi amacıyla 3 bin m2 alanda hummalı bir çalışma sürüyor.

 

KASIM AYINDA TAMAMLANACAK






Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bölgenin çehresini değiştirecek çalışmayı dün yerinde inceledi. Beraberindeki AK Partili yöneticiler ve meclis üyeleri ile çalışmayı sürdüren Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli ile alanda inceleme yapan Başkan Aktaş, çalışmalara ilişkin de bilgi verdi. Hamidiye Mahalle Muhtarı Cemalettin İlgezdi’nin de hazır bulunduğu incelemede konuşan Aktaş, “Bugün İnegöl’ümüzün merkezi noktalarından biri olan Hamidiye Mahallesi Gül Sokakta, Fatih Caminin karşısındaki noktada yaklaşık 3 bin m2’lik alanda yaptığımız çevre düzenlemesi çalışmasını yerinde incelemek için mahalle muhtarımız, azalarımız, yönetici ve meclis üyesi arkadaşlarımızla bir araya geldik. Arkadaşlarımızdan genel anlamda bilgiler aldık. Yaklaşık 3 bin m2’lik bir alanda mevcut ağaçlar muhafaza edilerek inşallah gecesiyle de gündüzüyle de ayrı bir güzellikte olan, ayrıca araç parkı konusunda daha elverişli bir otoparka sahip çok güzel bir alan olacak. Burası zaten yeşil alandı ama çok gelişigüzel iptidai bir alandı. İmdi bir kuru havuzla beraber mevcut ağaçlar da muhafaza edilerek, yeni ağaçlar dikilerek Kasım ayının ortalarına kadar 35-40 günlük süre zarfında çalışmayı tamamlayacağız” dedi.

 

YOĞUN MESAİ SÜRECEK

Fatih Camisinin de konumu nedeniyle yoğun kullanılan bir cami olduğuna dikkat çeken Aktaş, “Gerek mobilya fuarlarından, gerek uluslararası kültür sanat festivalinden, gerekse de kültür parktan dolayı çok yoğun kullanılan bir camimiz. Cami cemaatimiz ve muhtarımızın da cami çevresinin düzenlenmesiyle ilgili bir talebi var. Amaç bir bir İnegöl’ün caddesini, sokağını, eskiyenlerini yenilemek, yenileri muhafaza etmekle alakalı çalışmalarımızı hayata geçirmek. Bu çalışmalar bittiğinde şehrimizin görsel anlamda daha bir aktivite kazanacağınız, dışarıdan gelenlerin daha bir ilgi ve alakasını çekeceğini düşünüyorum. Park Bahçeler Müdürlüğümüzün de gerek 2016 gerekse önümüzdeki yıl yoğun bir şekilde hem kırsal ve merkezdeki mahallelerimizde çocuk parklarıyla alakalı hem de bu tür çevre düzenlemeleri ve mahalle otoparklarıyla alakalı çalışması olacak. Biliyorsunuz kırsal mahalleler dahil 170 çocuk parkı yapıldı. Yine 60 civarında da mahalle otoparkı… Bunların önemli kazanımlar olduğunu düşünüyorum. Ben arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

MUHTARDAN TEŞEKÜR

Hamidiye Mahalle Muhtarı Cemalettin İlgezdi de kısa bir konuşma yaparak “Belediyemizin İnegöl’deki çalışmalarını hep birlikte takip ediyoruz. Bugün burada bu parkımızın yapılması ve inşallah Fatih Camimizin çevre düzenlemesi ile mahallemiz daha güzel bir görüntüye kavuşacak. Biz mahalle halkı olarak Belediyeye çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş