MESLEKİ YETERLİLİK PROTOKOLÜ

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde çalışan işçilerin alması zorunlu olan Mesleki Yeterlilik Belgesi için protokol imzalandı.

Yayınlama: 27.10.2016
1.803
A+
A-

Dün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında düzenlenen imza törenineİlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik, İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkan Vekili Ümit Aybil, Oda Genel Sekreteri Kamuran Balkan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ve Müdür Yardımcısı İbrahim Şenal katılım gösterdi.

 

EN AZ 32 SAATLİK EĞİTİM MODÜLÜ






İmza töreni öncesinde konuşan Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşler Yönetmeliğine göre bu işlerde çalışanların mesleki yeterlilik eğitimi alarak belgelendirilmeleri gerekmektedir. Bu eğitimler Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Halk Eğitim Merkezleri ve Mesleki Yeterlilik Merkezleri tarafından verilmektedir. Yönetmelik kapsamına giren işlerde 1 Ocak 2013 tarihinden önce işe alındığına dair Sosyal Güvenlik Kurumuna ait kayıtlar esas alınarak 1 Ocak 2013 tarihinden önce çalışmaya başlayanlara Milli Eğitim Bakanlığı ile birinci fıkranın (d) bendinde sayılan kurum ve kuruluşlar arasında yapılacak protokoller çerçevesinde verilecek en az 32 saatlik eğitim modüllerinden geçirilerek alınan eğitimler sonucu düzenlenecek belgelere sahip olanlar bu yönetmelik kapsamında mesleki eğitim almış olarak kabul edilir. Uzmanlarca belirlenen meslek dalları ile ilgili olarak 32-40 saatlik eğitim modülleri işletmenin üretim konusuna uygun olarak işletme yetkilileri ile birlikte seçilir. Her eğitim modülü 8 saat veya 8 saatin katları şeklindedir. Tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamında çalışan ve mesleki yeterliliğini belgeleyemeyen zorunlu eğitimini tamamlamış tüm çalışanlar kanunen katılmak zorundadır. Yaptığı işle ilgili mesleki yeterliliğini belgeleyen çalışanlar bu kapsam dışındadır. Bu anlamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Mobilyacılar Odası ve Halk Eğitim Merkezimiz arasında bir protokol imzalıyoruz. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

BELGE İÇİN ODA KAYDI GEREKİYOR

Mobilyacılar Odası Başkan Vekili Ümit Aybil ise, “6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu kapsamında Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan arkadaşlarımızın sektörde çalışması yasaktır. Bu konuyla alakalı bu belgeleri temin edebilmeleri için bugün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Mobilyacılar Odamız ve Halk Eğitim Merkezimizle birlikte bir protokol yapmış bulunmaktayız. Bu sektördeki arkadaşlarımızın bu belgeleri almaları için odamıza kayıt olmaları gerekiyor. Protokolün tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından taraflarca protokol imzalandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş