MERPA 20 EKİM’DE HİZMETTE

Bursa Büyükşehir ve İnegöl Belediyesi işbirliğinde yapılan Mer-Pa binası, 20 Ekim 2016 Perşembe günü itibariyle hizmet vermeye başlayacak.

Yayınlama: 06.10.2016
1.324
A+
A-

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Merkez Pazaryeri (MER-PA)’nın 20 Ekim Perşembe günü hizmete açılacağını belirterek, açık olan Pazar cephelerinin peyderpey kapatılacağını bildirdi. Aktaş, resmi açılışın 20 Ekim’den sonra olacağını söyledi.

 

FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ






31 Aralık 2014 tarihi akşamında çetin geçen kış şartlarında çatısında biriken kar yığınını taşıyamayan Merkez Pazaryeri çökmüştü. 1 Ocak 2015 tarihinde açılacak olan sebze-meyve pazarı için bir gün önceden akşam saatlerinde tezgâhlarını kurmaya gelen pazarcılar, kamyonetlerindeki ürünleri stantlara yerleştirmeye başladıkları sırada yoğun kar yağışı nedeniyle üzerinde biriken kara dayanamayan Pazaryerinin çatısı biranda çökmüştü. Pazaryerinin orta kısmının büyük bir bölümünün çökmesi sırasında pazarcı esnafları canını kurtarmak için pazaryerinden çıkma yolları aramışlar, çökme sonucunda bir pazarcı yaralanmıştı.

 

Olayın hemen ardından pazaryerine gelen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, pazaryerinde incelemelerde bulunmuş, konuyu Büyükşehir’e iletmişti. Haber üzerine pazaryerine gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de incelemelerde bulunmuş, yeni bir pazaryeri yapacakları sözünü vermişti.

 

Yapılan çalışmalar sonucunda Bursa Büyükşehir eliyle Merkez Pazaryeri, İnegöl Belediyesi eliyle köylü pazarı ve katlı otopark çalışmasının startı verilmişti. Bir yıldan fazla süren çalışmalar sonucunda merkez pazaryeri ve köylü pazarı ile otopark çalışmaları sona erdi.

 

İNEGÖL’E HAYIRLI OLSUN

Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada, Merkez pazaryerinin son rötuşlarının yapıldığını belirterek, “8 bin 400 metrekare üzerine Bursa Büyükşehir ve İnegöl Belediyesi işbirliğinde modern bir pazaryeri yaptık. Köylü pazarı ve katlı otoparkı biz belediye olarak, merkez pazaryerini ise Büyükşehir eliyle tamamladık. Pazaryerinde son rötuşlar yapılıyor. İç elektrik tesisatları döşeniyor. 15 Ekim’e kadar elektrik tesisatı çalışmaları tamamlanacak. Küçük eksiklikler de giderilecek. Allah nasip ederse inşallah 20 Ekim Perşembe günü pazaryerimiz, Perşembe pazarı ile hizmete başlayacak. Resmi açılış törenini de daha sonra yapacağız. Şuan pazarın etrafı açık, o cepheler de etap etap kapatılacak. Modern pazaryerimiz İnegöl’e hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş