İNEGÖL DEVLET HASTANESİ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof Rüstem Aşkın, İnegöl Devlet Hastanesi’nin tek başına 52 palyatif yatağıyla Türkiye’nin en büyük palyatif yatağa sahip hastanesi olduğunu ve bu konuda Bursa’nın yükünü hafiflettiğini ifade etti.

Yayınlama: 23.09.2016
2.089
A+
A-

15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname ile Çekirge Asker Hastanesi iken Sağlık Bakanlığı’na devredilen Şehit Yarbay İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, yenilenen yüzüyle Türkiye’nin en büyük termal terapi merkezi olma yolunda ilerliyor.

 

15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname ile Çekirge Asker Hastanesi iken Sağlık Bakanlğı’na devredilen Şehit Yarbay İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, yenilenen yüzüyle Türkiye’nin en büyük termal terapi merkezi olma yolunda ilerliyor. Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Rüstem Aşkın, Türkiye’de en ileri rehabilitasyon teknolojisini termal su ile birlikte kullanarak bu merkezi Türkiye’nin en büyük ve en önemli merkezi yapmak istediklerini, Bursa’nın sağlık turizmine de katkı sunacaklarını söyledi.






 

Prof. Rüstem Aşkın, hastanenin yeni başhekimi Operatör Doktor İdris Ahmet Çakır ve diğer başhekimlerle birlikte Çekirge’deki hastanede basın toplantısı düzenledi.

 

YILDA 3,5 MİLYON ACİL HASTA

FETÖ soruşturmaları ve devredilen hastaneler hakkında bilgi veren Prof Rüstem Aşkın, “Hedefimiz burayı Türkiye’nin en büyük termal terapi hastanesi haline dönüştürmek. Bir yılda bu hedefe ulaşmak istiyoruz. 217 olan yatak kapasitesi 300’e ulaşabiliyor. Bursa’da yılda 10,5 milyonun üzerinde hasta bakıyoruz, 50 milyon sağlık işlemi yapıyoruz. Elbette eksiğimiz olacak. 50 milyon işlemde 50 bine yakın eksiklik olacaktır. Bursa’nın yanısıra Bilecik, Yalova, Balıkesir, Çanakkale gibi çevre illere de hizmet veriyoruz. Yılda 3,5 milyon acil hastaya bakıyoruz. FETÖ soruşturması kapsamında Bursa’da biri uzman doktor 40 sağlık personeli ihraç edildi, 21’i uzman hekim 149 sağlık personeli açığa alındı. 13 personelimiz ise göreve iade edildi. Terör örgütü operasyonlarıyla eksilen sağlık personellerini de hesaba katarsak, personelimiz eşi görülmemiş özveriyle çalışıyor. Ayda 7-8 nöbetle çalışan hemşire, 4- 5 nöbetle çalışan hekimlerimizi minnetle anıyorum.” dedi.

 

İNEGÖL BURSA’NIN YÜKÜNÜ HAFİFLETİYOR

Prof. Rüstem Aşkın, Bursa’nın en büyük sıkıntısı olan yoğun bakım yatak kapasitesini 532’ye çıkardıklarını, 52 yeni yoğun bakım, 128 palyatif bakım yatağı açtıklarını hatırlatarak, “Enfeksiyon ve solunum sıkıntısının yanısıra, mevsimsel salgınlar haricinde yoğun bakım ünitelerimiz yeterli. Ancak biz yine de tedbirlerimizi alıyoruz. İnegöl Devlet Hastanesi tek başına 52 palyatif yatağıyla Türkiye’nin en büyük palyatif yatağa sahip hastanesidir. FETÖ soruşturması kapsamında Sağlık Bakanlığı’na devredilen ve Bursa Devlet Hastanesi’nin ek binası olan Eski Bahar Hastanesi’nde günde ortalama bin hastaya, eski adı Rentıp olan Yüksek Eğitim Araştırma Hastanesi Nilüfer Ek binasında ise günde 600 hastaya hizmet veriyoruz” diye konuştu.

 

GÜRSU GEÇİCİ KABULE BAŞLIYOR

Prof. Rüstem Aşkın, İnegöl, Orhaneli, Mudanya, İznik, Karacabey, Mustafakemalpaşa Devlet Hastaneleri’nin hizmete açıldığını, Gürsu’nun bu ay içerisinde geçici kabulünün yapılacağını, Orhangazi’de de ilk ameliyatın bugün gerçekleştirildiğini kaydederek., “Gemlik Devlet Hastanesi ve Yüksek İhtisas Eğitim Araştırması Hastanesi’ne bağlı ek bina bu yıl sonunda bitebilir. Geçmişte Türkiye’de bir yılda yapılan sağlık yatırımları şimdi sadece Bursa’da bir yılda yapılıyor. 12 yeni hastane ve ek bina açıldı. Hastanelerimizde hiperbarik tedavisinde, organ naklinde, el cerrahisi ve kimyasal biyolojik radyoaktif üniteleri konusunda yeni birimler açılıyor” şeklinde konuştu.

 

Çekirge’deki İlker Çelikcan Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi’nin başhekimi Operatör Doktor İdris Ahmet Çakır da, yatak doluluk oranlarının yüzde 40 olduğunu, kaliteyi düşürmeden bunu arttıracaklarını, 20 uzman hekim, 204 personelle hizmet verdiklerini ifade ederek, “Türkiye’de en ileri rehabilitasyon cihazlar; teknolojiler ne varsa, bunun içerisine her türlü robotik rehabilitasyon dahil olmak üzere çocuk ve erişkin hastalar için en ileri teknolojiyi buraya kazandıracağız. Çok güzel termal suyumuz var. Bunun kıymetini bilmeliyiz. İlimize ve ülkemize çok daha cazip şekilde kazandıracağız. Bizim hastanemiz fizik tedavi rehabilitasyon konusunda uzman. Daha çok sağlık otelciliğinin önem kazandığı, konsept hastanesi olarak düşünülebilir. Bir otelde nasıl konfor ve hizmet veriliyorsa, 2 konsepti birleştireceğiz. Türkiye’de güzel bir yere geleceğiz. Bazı rehabilitasyon odalarını tek kişilik odalara dönüştürdük. Rehabilitasyon hizmetimizi daha üst seviyelere çıkaracağız. Termal suyu daha aktif nasıl kullanırız onu araştırıyoruz. Askeri hekimlerden devam edenler var. Fizik tedavi dışında diğer branşlarda da hizmet veriyoruz. Mevcut yapı ve imkanlarla ne kadar çok hastaya hitap edebiliriz. Onu planlıyoruz. Felçli hastaların rehabilitasyonu için askeri hekimler de var. Robot çok önemli. Yetişkin ve çocuk için de çalışmalarımız var. Felçli hastalara da hizmet vereceğiz. Ergoterapiye de başlayacağız” dedi.

 

Basın toplantısında Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi’nin başhekimi Doç. Dr Soner Cander ile Bursa Devlet Hastanesi’nin başhekimi Halil Karahan da gelinen süreçlerle ilgili bilgi verdi. Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yakın zamanda organ nakli ünitesi kurulacağı, el cerrahisi ve hiperbarik ünitesinin yanısıra kimyasal biyolojik radyoaktif ünitesinin de açıldığı kaydedildi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş