KETEM’DEN 55 Bin kanser taraması

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde 1’i İnegöl’de olmak üzere faaliyet gösteren 3 KETEM birimi ve mobil mamografi aracı yılın ilk 9 ayında 55 bin 813 kişiye kanser taraması yaptı.

Yayınlama: 05.10.2016
674
A+
A-

Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa genelinde devam eden kanser tarama faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kanserin önlenebilir halk sağlığı sorunu olduğunu dile getiren Dr. Akan, “Günümüzde bazı kanser türleri erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilmekte ve hatta tamamına yakınında iyileşmeler gözlenmektedir. Bu nedenle kanser taramaları önem arz etmektedir” dedi.

 

UZAK BÖLGELERE MOBİL MAMOGRAFİ ARACIYLA HİZMET VERİLİYOR






Bursa’da birinci basamak sağlık hizmetleri kapsamında kanser tarama faaliyetleri için 3 KETEM birimi ve bir mobil mamografi aracı olduğu bilgisini veren Dr. Akan, “İnegöl, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerimizde bulunan KETEM birimlerinde vatandaşlarımıza tarama hizmeti verilmektedir. Bunun yanı sıra bu bölgelerimize uzak olan vatandaşlarımıza yönelik de tarama faaliyetleri yürütebilmek adına mobil mamografi aracımız bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

 

FAALİYETLER HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Tüm KETEM birimleri ve mobil tarama aracında yılın ilk 9 ayında 55 bin 813 tarama yapıldığına dikkat çeken Dr. Akan, “Yalnızca KETEM birimlerimizde 14 bin 162 mamografi, 18 bin 551 HPV ve 16 bin 835 Gaita Gizli Kan Testi yapıldı. Şubat ayından bu yana hizmet veren Mobil Mamografi Aracımız ise, 6 bin 265 mamografi taraması gerçekleştirerek önemli bir işe imza attı. Gerek KETEM birimlerimizde gerekse mobil aracımızla tarama faaliyetleri hız kesmeden devam edecek” diye konuştu.

 

MOBİL MAMOGRAFİ ARACI KEMALPAŞA’DA

Öte yandan Bursa Halk Salığı Müdürlüğü bünyesinde kanser erken teşhis ve tarama faaliyetlerine destek vermek için kullanılan Mobil Mamografi Aracı, Mustafa Kemalpaşa ilçesinde hizmet vermeye başladı. Aracın Şubat ayından bu yana hizmet verdiğini hatırlatan Dr. Akan, “Aracımız; Nilüfer, Gürsu, Kestel, Yenişehir, İznik Orhangazi, Gemlik, Mudanya ve Karacabey’de vatandaşlarımıza tarama hizmeti verdi. Şuanda da Mustafa Kemalpaşa’da. Aracımız sayesinde KETEM’lere uzak olan vatandaşlarımızın oturduğu bölgelere giderek kanser taramalarını gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HABER SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş