İnegöllü Atlet Üzeyir Söylemez Olimpiyatlarda Ülkemizi Temsil Edecek

İnegöllü Milli Atleti Üzeyir Söylemez, 10 Nisan 2016 tarihinde Olimpiyat oyunları elemesi için Hollanda Rotterdam kentinde Milli takım adına yarışacak.

Yayınlama: 24.03.2016
1.330
A+
A-

10 Bin metre yarı maraton ve maraton branşlarında birçok dereceye sahip olan Üzeyir Söylemez, katıldığı yarışlarda birçok dereceler elde etti. Toplamda 12 Türkiye şampiyonluğu bulunan Söylemez,  2008 Avrupa kulüpler şampiyonluğu, 2010 Almanya Köln Yarı Maratonunda Birincilik,  2010 Lübnan 10 km de birincilik,  2010 yılında 2000 metre Engel Gençler Türkiye rekoru, 2013 Dünya Dağ Koşusu Takım Dünya Dördüncülüğü,  2014 araya maratonunda üçüncülük, 2015 Balkan Maraton İkinciliği,  2016 Dünya Üniversiteler Kros Üçüncülüğünü kazandı.

 

İnegöl’de ikamet eden, İnegöl Nuhmete Küçükçalık mezunu olan 27 yaşındaki atlet Üzeyir söylemez, Atletizme İnegöl Kafkas spor kulübünde başladı. Sırasıyla Enkaspor Kulübünde Avrupa kulüpler gençler şampiyonluğu yaşadı. 3 Yıl Galatasaray Spor Kulübü adına yarıştı ve şuan Trabzonspor Kulübü adına yarışlara katılıyor.






 

Beden Eğitim bölümü mezunu olan Milli Sporcu Üzeyir Söylemez, Olimpiyat hazırlıkları için Antalya’da katıldığı Milli takım kampından yaptığı açıklamada, “İnegöl’de büyüdüm, spora İnegöl’de başladım. Bugünlere gelmemde emeği olan ilk antrenörüm olan Tansu hocama teşekkür ederim. İnşallah Olimpiyat vizesi alacağım. Buda İnegöl tarihinde ilk başarı olacak.  İlk defa bir İnegöllü olarak dünya üçüncüsü oldum. İnegöl’deki iş adamlarımızdan destek bekliyorum. İnşallah İnegöl’ü ve ülkemi en iyi şekilde Hollanda da temsil edeceğime inanıyorum” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş