“İşimizi, aşımızı paylaşmaya hazırız”

İnegöl Ahıskalılar Derneği Başkanı Mehmet Taş, 71. Ahıskalılar Sürgün Yıldönümü Anma etkinliklerini Türkiye’deki dernekler ile Çanakkale’de gerçekleştireceklerini ifade etti. Son günlerde zulüm gören Bayırbucak Türkmenleri hakkında da açıklamalarda bulunan Mehmet Taş, “Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre bölgede 15 bin civarında Bayırbucak Türkmen’i var. Bu sayı çok değil. Biz İnegöl olarak dahi, Ahıskalılar olarak dahi onlara sahip çıkıp, gerekirse İnegöl’de işimizi, aşımızı paylaşmaya hazırız” dedi.

Yayınlama: 25.11.2015
483
A+
A-

Mehmet Taş, Çanakkale’de yapılacak olan anma etkinliklerine durumu müsait olması durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında katılacağını ifade etti.

 

VATANDAŞLIKLA ALAKALI SÖZLER VAR






Vatandaşlık ile ilgili sorunlarla konuşmalarına balayan Taş, “Bu sene Ahıska Türkleri’nin sürgün yıl dönümünün 71. yılı. 71 Yıldır bu acı, Rusya’da yaşayan Ahıskalıların vatan ve bayrak hasreti hiç bir zaman dinmedi. Zaten geçtiğimiz 6 Haziran sonrası da, vatandaşlıkla alakalı konuları 2. plana atmamızdaki en büyük gaye, vatanımızın önce durulmasıydı. Vatanımızda sıkıntı varken, terör belası varken, biz gidip de bizim vatandaşlıklar ne oldu diyecek boyutta hiç bir zaman olmadık. Önce bizim için vatan ve bayrak 1. sırada gelir. Şükür seçim sonuçları malum, hükümet kuruldu. Hükümet kurulduğu için vatandaşlıkla alakalı verilen sözler var, bunun en kısa sürede çözümü için önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağız” dedi.

 

ANMA TÖRENLERİ ÇANAKKALE’DE

Zulmün 71. yıldönümünde anma programlarının Çanakkale’de yapacaklarını ifade eden Taş, “Bu sene sürgün yıldönümü ile ilgili yürütüş yapmak istemedik. Ortalık karışık provoke edilebilir. Sıkıntı yaşabiliriz diye, Federasyon ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği olarak Türkiye genelinde Çanakkale’de ecdadımızın kanını döktüğü, vatan savunmasını yaptığı bir bölgede anmaya karar verdik. Önümüzdeki Cuma ve Cumartesi orada programlarımız olacak. Türkiye genelinde yaklaşık 500 Ahıskalı Çanakkale’de bir arada olacak. Federasyon ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği ve Türkiye’deki dernekler orada 71. Sürgün Yıldönümü Anma etkinliklerini yapacağız. Orada şu anda görüşmeler yapılıyor. Muhtemelen Başbakan yardımcılarımız katılacak. Durumu müsait olursa Cumhurbaşkanımızın da katılma ihtimali var. O daha net değil. Yani hükümet ile birlikte, devletimiz ile birlikte ulusal boyuta taşıyacak şekilde anma programlarımızı yapacağız. Devamında Pazar günü mevlit programımız olacak” şeklinde konuştu.

 

PAYLAŞMAYA HAZIRIZ

Önümüzdeki pazar günü İnegöl’de dua ve mevlit etkinliği gerçekleştireceklerini belirten Mehmet Taş, Bayırbucak Türkmenleri için aşlarını ve işlerini paylaşmaya hazır olduklarını belirterek, “Şu anda Bayırbucak Türkmenleri çok zor durumda. Bizim sorunlarımızın ötesinde bizi derinden yaralıyor. Oradaki kardeşlerimizin öldürülmesi, zulme uğraması bizleri derinden yaralıyor. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre bölgede 15 bin civarında Bayırbucak Türkmen’i var. Bu sayı çok değil. Biz İnegöl olarak dahi, Ahıskalılar olarak dahi onlara sahip çıkıp, gerekirse İnegöl’de işimizi, aşımızı paylaşmaya hazırız. Bunu canı gönülden, yürekten söylüyorum. Çünkü onlar bizim kardeşlerimiz. Türk ve Müslüman oldukları için zulme uğradıklarını düşünüyorum. Bugüne kadar baktığımızda Türk ve Müslümanların üzerindeki sıkıntı hiç bir zaman bitmiyor. Bunu artık toplum olarak anlamamız gerekiyor. Birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Onların da Allah yardımcıları olsun. Bütün dualarımız onlarla birlikte. İnşallah sonunda zafer Türk ve İslam dünyasının olacak. Biz kendi geçmiş acılarımızla birlikte onların acısını da yürekten hissediyor ve paylaşıyoruz. Geçmişte sürgün esnasında 17 bin Ahıskalı yollarda öldü, onlar için, bugüne kadar şehit olan askerimiz için, Bayırbucak Türkmenleri için dualar edeceğiz ve mevlit programı düzenleyeceğiz” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş