İnegöl Belediyesi Türkiye’yi temsil etti

İnegöl Belediyesi, Fransa’nın Bordeaux şehrine bağlı Cenon kentinde bu yıl ilki düzenlenen kültürler arası festivalde Türkiye’yi temsil etti.

Yayınlama: 16.11.2015
419
A+
A-

2014 Haziran ayında Fransa’nın Bordeaux şehrine bağlı Cenon’un Belediye Başkanı Alain Davıd, Başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, İnegöl Belediyesi’ni ziyaret etmiş ve ziyaret esnasında Cenon Kenti ile “Kültür İş Birliği Anlaşması” protokolü imzalanmıştı. Akabinde de İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş önderliğinde meclis üyelerinden oluşan 8 kişilik bir heyet Fransa’ya bir iade-i ziyaret gerçekleştirmişti. Bu ziyaretler kapsamında gerçekleştirilen ikili görüşmeler neticesinde Cenon Belediyesi ile İnegöl Belediyesinin dostluğu kısa sürede pekişti. İnegöl Belediyesi’nin davetlisi olarak şehrimize gelen Cenon Belediye Başkan Yardımcısı Hurizet Hanım, bu ziyaret sırasında Cenon Belediye Başkanı adına İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı Cenon’da gerçekleştirilecek kültürler arası festivale davet etmişti.

 

Bu davet üzerine İnegöl Belediyesi Cenon kentinde bu yıl ilki düzenlenen Kültürler arası Festivaline Türkiye’yi temsilen katıldı. Ayrıca festivale İspanya, Portekiz, Fas, Senegal ve Amerika’dan ekipler de katılım gösterdi. Cenon’da gerçekleştirilen Festival’in açılışı 5 Kasım 2015 tarihinde Rocher de Palmer Kültür Merkezi’nde, katılımcı ülkelerin bayraklarının göndere çekilmesi töreniyle başladı. Söz konusu Festival çerçevesinde, 8 Kasım 2015 Pazar günü Rocher de Palmer Kültür Merkezi’nde İnegöl Belediyesi kültür Sosyal İşler Müdürlüğü marifetiyle İnegöl’den katılım gösteren Semazen Grubu gösteri düzenledi.






Rocher de Palmer Kültür Merkezi’nde Cenon Belediyesi ile İnegöl Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Kültürlerarası Festivalde, İnegöl Şems ve Mevlana Derneği sema grubunun gösterisi ilgiyle izlendi. Ayrıca programda çok sayıda kaside ve ilahiler seslendirildi. Fransız ve Türk vatandaşların yoğun katılım gösterdiği gösteriyi Cenon Belediye Başkanı Alain Davıd, Cenon Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri ile Bordo Başkonsolosu Türker Oba ile Fas Başkonsolosu da izledi.

 

Cenon Belediyesi ve İnegöl Belediyesi arasındaki kültürel anlaşma çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikte duygu dolu anlar yaşanırken, gurbetçi vatandaşlar İnegöl’e duydukları memnuniyetin yanı sıra, İnegöl halkına selamlarını ilettiler. Program süresince yoğun ilgi gören ekip, program sonrası Bordeaux başkonsolosluğunu da ziyaret etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş