İnegöl ekonomisine katkısı 632 bin TL

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ve İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, Cerrah Mahallesi’nde bulunan sera üreticilerini ziyaret etti. Sera ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, seracılığın İnegöl ekonomisine katkısının 632 bin TL olduğunu ifade etti.

Yayınlama: 29.08.2015
558
A+
A-

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, yapılan bu ziyaretlerde çiftçilerin yanında olduklarını ve onların bütün sorunları ile ilgilenmek adına onlara destek olduklarını belirtti.

 

SERA YAPMALARINI TAVSİYE EDİYORUZ






Seracılıktan memnun olduğunu dile getiren Üretici Nihat Uran, “3 yıldır bu işi yapıyoruz.  Çok memnunuz yaptığımız işten. Köydeki vatandaşlarımıza da öneriyorum. Sera yapmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

 

ONLARI DAHA DA CESARETLENDİRİYORUZ

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Bildiğiniz üzere İnegöl’de ürün deseni çok olan bir yer. 85 Desen ürün olduğunu her zaman söylüyoruz. Tarla domatesçiliği önceden çok yaygındı ama sonradan o da yapılmamaya başladı. Son 3 senedir İnegöl’de seracılığa bir kayma var. Özellikle Çeltikçi ve Cerrah bölgelerinde seracılık yaygın. Çok güzel bir iklimde yaşıyoruz.Bunu da burada görüyoruz. Geçen sene de gördük. Sadece burada  bir dezavantajımız oldu. Geçen sene aşağı yukarı son 50 yılın karı yağması nedeni ile seralarda bir çökme oldu. Tabi biz bu konuda tecrübesiz olduğumuz için, seracıların da tecrübesiz olduğu için buradan bir derste çıkarmış olduk. Sigorta anlamında olsun güçlendirme anlamında olsun. Ama şu bir gerçek ki; çiftçi olarak bu coğrafyada yaşamak için ürünün olmadığı zamanlarda ürün yetiştireceksin. Şimdi buradaki üreticimiz, domatesten sonra marula dönecek. Maruldan sonra önümüzdeki sezona hazırlanacak. Bu bir örnek olarak burada duruyor. Bu bölgede epey seracımız var. Güzel de para kazanıyorlar. İlçe Tarım Müdürümüz ile birlikte geldik. Arkadaşlarımıza morel veriyoruz, onları daha da cesaretlendiriyoruz. Devamlı yanlarında olacağımızı söylüyoruz. Bizlere ne işleri düşerse her zaman kendilerinin yanlarında olacağız. Bizim işimiz onların yanında olmak, proje üretmek ve çiftçimizin sesini duyurmak. Biz uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Bugün burada çiftçimizin yanındayız”

 

İNEGÖL EKONOMİSİNE KATTIĞI KATKI 632 BİN TL

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru da, “Bugün Cerrah Bölge’mizde Ziraat Odası Başkanımız ile birlikte, ziyarette bulunuyoruz. Başkanımızın da belirttiği gibi son 3 yılda İnegöl’de yoğun bir örtü altı yetiştiriciliğe kayma var. Cerrah Bölgesi başta olmak üzere İnegöl’de toplam 17 adet üretici var. Bu 17 adet üreticinin yıl içerisinde ürettiği toplam ürün miktarı 632 bin kg. Bu son 3 yılda güzel bir rakam. Tabi dometes birinci üretim şeklinde gerçekleşiyor. Kıvırcık marul ve salata 2. üretim şeklinde gerçekleşiyor. Bunu miktar dökümanına vurduğumuz zaman, 632 bin kg’lik bir ürünün, asgari ücret olarak hesapladığınızda 1 TL olarak düşünürsek, örtü altı yetiştiriciliğinin İnegöl ekonomisine kattığı katkı 632 bin TL civarında bir rakam. Bu küçümsenmeyecek bir rakam. Buradaki üreticilerin bilinçli olması, model oluşturması ve bu sayıların artmasını bekliyoruz. Başkanımızın da belirttiği gibi TARSİM ön plana çıkıyor. Buradan sorumlu ziraat mühendisi arkadaşımız bizzat üreticimiz ile ilgileniyor. Bizde TARSİM ve diğer teknik konularda bizlerde buradayız. Üreticilerimizi istekli görüyoruz. İnşallah Cerrah ve Çeltikçi bölgelerinde oluşan bu örtü altı yetiştiriciliği diğer yerlere kayması arzumuz.  Yani kontrollü bir üretim şekli olduğu için biraz daha riski az olan bir sektör” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş