Sanayiyi küle çevireceklerdi!

İnegöl mobilya sanayisinde dün yaşanan olayda kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ateşe verilen endüstriyel atıklardan yükselen alevler arazide bulunan kereste ve kalaslara sıçradı. Kereste ve kalasların tutuşmasıyla birlikte sokakta büyük bir panik yaşanırken, olaya zamanında müdahale eden İtfaiye ekipleri büyük bir faciayı da önlemiş oldu.

Yayınlama: 20.05.2015
601
A+
A-

Yetkililerden edinilen bilgiye göre olay, dün saat 14.30 sıralarında Mahmudiye Mahallesi Şencan Sokak ile Buram Sokak kesişiminde bulunan boş arazide meydana geldi. İddiaya göre, boş arazi üzerine atılan endüstriyel ve mobilya atıkları kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ateşe verilmesi sonucunda bölge bir anda alev topuna döndü.

 

EMNİYET EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ






Yükselen alevlerin atıkların yakınında bulunan kereste ve kalaslara sıçraması büyük bir tehlikeye neden olurken, yükselen dumanları fark eden Emniyet ekipleri çevre esnaftan temin ettikleri su ve kürekler ile alevlere müdahale etmeye çalıştılar.

 

İTFAİYE YANGINI KONTROL ALTINA ALDI

Kereste ve kalaslara sıçrayan alevleri söndüren Emniyet ekipleri ve çevre esnaflar durumu 110’a bildirdiler. İhbar üzerine olay yerine gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin yerinde ve zamanında müdahalesi sonucunda alevler kontrol altına alındı.

 

ESNAF ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Yaşanan bu olayın ardından bölgede bulunan ve olaya tanıklık eden esnaflar hem yangını çıkaran kişi veya kişilere hem de bölgedeki çöp konteynırını kaldırtan yetkililere ateş püskürdüler.

 

YETKİLİLER TEDBİR ALSIN

Yangının büyümesi ve tomrukları sararak tüm sokağa yayılması ihtimalinin düşünülmesi gerektiğini belirten esnaflar bu olayların sanayi genelinde sürekli olarak yaşandığını belirterek gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirttiler.

 

FİRMALAR 6 AY ÖNCE UYARILMIŞTI

İnegöl Belediyesi yetkilileri yaklaşık 6 ay önce OSB, İTSO, Mobilyacılar ve Küçük Sanayi Sitesi yöneticileri ile bir araya gelerek endüstriyel ve tehlikeli atıklar düzenlenen yasa hakkında bilgilendirmede bulunmuş, artık söz konusu atıkların firmaların kendi imkanlarıyla toplanıp taşınacağını kamuoyuna duyurmuştu.

 

2500 FİRMAYA YAZI GÖNDERİLMİŞTİ

İnegöl’de toplam 2500 firmaya; “Ağaç parçacıkları, talaş, yonga, kıymık, ahşap, kontraplak ve kaplama, sunta, ağaç malzeme kaplama, MDF, PVC, sünger atıkları, kumaş parçacıkları, palet tozları, geri dönüşümü olmayan cam atıklar, üstübü, tomruk etrafında bulunan kabuk parçacıkları, tutkal, yağ filtreleri, kullanılmış zımparalar, cam elyaf atıkları v.b. atıkları firmaların kendileri taşıyacağı” tebliğ edilmişti.

 

42 BİN TL CEZASI VAR!

Söz konusu kanunun 20. maddesinde ise, kanunda ve yönetmelikte öngörülen yasaklara veya standartlara aykırı olarak veya önlemleri almadan atıkları toprağa verenler hakkında 42 bin 232 TL idarî para cezasına çarptırılacağı konusunda da uyarıda bulunulmuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş