Genel seçim çalışmalarını sürdüren MHP Bursa Milletvekili Adayı Fikret Fidan ve İlçe Teşkilatı, Şavşatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Fidan, “Bir takım insanlar ülkemizin gidişatını, yönetim şeklini beğeniyor olabilir. Bizimde takdir ettiğimiz yanlar var ama genel anlamda baktığımız zaman, ülke olarak gidişatın iyi olmadığını görüyoruz” dedi. •Serhat ÇİÇEK
Geçtiğimiz Pazar günü saat 21.00’da Şavşatlılar Derneği’nde gerçekleştirilen ziyarete, MHP Bursa Milletvekili Adayı Fikret Fidan, MHP İlçe Başkanı Müfit Besler, MHP İlçe Teşkilatı yöneticileri, Şavşatlılar Dernek Başkanı Metin Elmacı ve dernek üyeleri katıldı.
Ziyarette açılış konuşmasını gerçekleştiren İnegöl Şavşatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Metin Elmacı, MHP Bursa Milletvekili Adayı Fikret Fidan’ı uzun yıllar önce tanıdığını ve kendisi bir ağabeyi olarak gördüğünü ifade ederek, kıçmış olduğu vekillik yarışında kendisine başarılar diledi.
18 MİLLETVEKİLİNİN 18’İNE TALİBİZ
MHP İlçe Başkanı Müfit Besler ise, “Malumunuz 7 Haziran’da Türkiye için çok önemli bir seçim var. Neden bu seçim çok önemli? Hepimiz bu ülkede yaşadıklarımızı çok iyi biliyoruz. Önümüzdeki süreç, ekonomik ve siyasal sorunların olduğu bir süreç ama bizler Milliyet Hareket Partisi İlçe Teşkilatı olarak, sonuna kadar seçim mücadelesinin içindeyiz. 18 Milletvekilinin 18’ine talibiz” dedi.
BU BİRŞEYLERİN HAZIRLIĞI
Ülkenin gidişatının iyi olmadığını belirten MHP Bursa Milletvekili Adayı Fikret Fidan, “Ben üç defa belediye başkanı adayı oldum. Hep dua ettim, “Hayırlısıysa olsun. Hayırlısı değilse olmasın” diye. Olmadı ve dedik ki hayırlısı değilmiş. Bugün niye milletvekili adayı oldum? Bir takım insanlar ülkemizin gidişatını, yönetim şeklini beğeniyor olabilir. Bizimde takdir ettiğimiz yanlar var. Ama genel anlamda baktığımız zaman, ülke olarak gidişatın iyi olmadığını görüyoruz. Bu nedenle ben adaylığımı açıkladığım an, Facebook sayfamdan, “Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır” ifadelerini kullandım. Vatanımızın geleceği ile ilgili endişelerimiz var. Vatan topraklarının bir kısmında, devletimizin egemenlik anlatışı ortadan kalkmış durumda. Bir terör örgütü oralarda biliyorsunuz artık vali atıyor, kaymakam atıyor, hâkimler savcılar tayin ediyor. Hatta vergileri topluyorlar. Bu bir sıkıntı… Bu bir şeylerin hazırlığı”
2002 YILINA KADAR AŞAĞI YUKARI TERÖR ÖRGÜTÜ BİTİRİLMİŞTİ
“98 Yılında terör örgütünün lideri yakalandı. Bunu sorgulayan benim kendi arkadaşım, Hasan Atilla Uğur. Yaklaşık 1,5-2 ay önce İnegöl’deydi. Sorgulama esnasında bir takım kayıtları gösterdi bizlere. Terör örgütü liderinin, devletin hizmetinde olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceği için, birlik ve berberliği için ne yapılması gerekiyorsa, yapmaya hazır olduğunu ifade ediyor. Ve nitekim de öyle oldu. 2002 yılına kadar aşağı yukarı terör örgütü bitirilmişti. Ancak iktidar değişikliğinin ardından bir şeyler değişmeye başladı. Terör örgütü tekrar söz sahibi olmaya başladı. Bunun olması için de Türkiye’nin en dinamik gücü nedir, silahlı kuvvetler. Silahlı kuvvetlerin üzerine bir operasyon yapıldı. Biliyorsunuz Ergenekon Terör Örgütü diye bir örgüt icat edildi. Toprak altından bir sürü silahlar çıkarıldı. 10 yıl önce gömüldüğü iddia edildi ama 6 ay önceki gazetelere sarıldığı görüldü. Buna rağmen, Silahlı kuvvetler kendilerini ifade edemediler. Dertlerini anlatamadılar. Ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir Genel Kurmay Başkanı, terör örgütü sıfatıyla ceza evine konuldu. Bunları hepimiz yaşadık”
MEDYA ELE GEÇİRİLDİ
“Medya ele geçirildi. Medyanın önemli bir kesimi bugün sadece hükümet yanlısı program yapıyor. Hatta dün Gürsu’ya gittik. Cumhurbaşkanı’nın bir toplantısı vardı. Arkadaşın birisi diyor ki merak ettim. Acaba kaç tane kanal bu toplantıyı veriyor diye. 3 tane kanal hariç, bütün kanallar o toplantıyı canlı yayınladığını ifade ediyor. Eşit şartlarda seçime gidiyoruz. Bizim genel başkanımız bir şeyler söylediğinde, ya bir kanal veriyor veya hiç vermiyor. Medya ele geçirildi, Silahlı kuvvetler susturuldu. Eğitim sistemi değiştirildi. Polisler üzerine operasyonlar yapıldı. Yargı üzerinde operasyon hala devam ediyor. Şimdi bunlardan endişe duyuyoruz”
ETNİK YAPI ÜZERİNDE ÇOK OYNANIYOR
“Etnik yapı üzerinde çok oynanıyor. Türkiye 36-37 etnik yapıdan oluşuyor. Bunlar telaffuz edilmeye başlandı, odur budur diye. İnsanlar kendi kökenlerini aram yoluna gitti bu sefer, “Ya ben acaba neyim? Benim atalarım nerden gelmiş?” Bu bir ayrıştırmanın başlangıcıydı” dedi.