Müftülükten Şehitleri anma programı

İnegöl İlçe Müftüsü Bayram Canbey, bir basın açıklaması gerçekleştirerek, 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü nedeni ile günün sabah namazında İshakpaşa Camii’nde etkinlikleri olacağını ifade ederek, bütün İnegöl halkını davet etti.

Yayınlama: 17.03.2015
1.512
A+
A-

Müftülük külliyesi ve yapımı süren Camii ile ilgili de açıklamalarda bulunan Canbey, Caminin Ramazan Ayı’nda hizmete girebileceğini umut ettiklerini söyledi.

 

MÜFTÜLÜK CAMİSİ RAMAZAN AYINA YETİŞEBİLİR






Caminin yapımı ile ilgili bilgiler veren Canbey, “Külliye ile ilgili olarak, yaklaşık bir yıl önce hayırseverimiz tarafından başlatılan ve temelini attığımız caminin kaba inşaatı bitti. Sıva kısımları devam ediyor. Şu an içeride boyama, badana gibi işler yapılıyor. Yazı işleri devam edecek. Ondan sonra da dış kısmının sıvası yapılacak ve güzel bir şekilde devam ediyor çalışmalar. Ramazan Ayı’na yetişeceğini ümit ediyoruz. İnşallah yetişirse Ramazan’da ibadete açılacak. Diğer binalarda programlar dâhilinde yapılacak. İnşaatı devam eden camimiz, Sanayi camiine benzeyeceğini tahmin ediyorum. Yapı olarak İnegöl’deki camilere benzeyecek ama Sanayi Camii’ne daha çok benzeyeceğini tahmin ediyorum.  Bu gibi yapıların ülkemizde birçok örneği var. Diyanet Akademisi adı altında çok daha geniş, İmam Hatip okulu, anaokulu, ilköğretim okulu şeklinde, yatılı kuran kurslu ve camili kompleksler var. Böyle projeler ülkemizin çoğu yerinde var”

 

İNEGÖL’ÜN ŞARTLARINA ÇOK UC BİR YAPI GELDİ

“Bir cami projemiz vardı. Bunu yapamadık. Yapacak usta bulamadık. Büyük bir maliyet gerektik. Ondan dolayı ondan vazgeçtik. İnegöl’ün şartlarına çok uç bir yapı geldi. Yönetimdeki arkadaşlarla istişarelerimiz neticesinde, değiştiremedik. Öbür yapılar da İnegöl’ün şartlarına uygun şekilde yapılacak”

 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI ÇOK DESTEK VERMİYOR

“Diyanet İşleri Başkanlığı çok destek vermiyor. Yani binaları yapıp kaldıracak böyle bir destek verilmiyor. Kesinlikle hayırseverlerin yardımları ile yapılacak bir şey. Yenişehir’de bir kuran kursu inşaatımız vardı. Diyanetten de yardım edilmiş ama çok cüzi bir şey. Edilmedi denmesin diye. Oda Hac ve Umre gelirlerinden elde edilen paralarla yapılan bir yardım. Bizim buradaki camilerimize de öyle yardımlar yapılıyor. 30 Bin lira, 15 bin lira gibi cami inşaatlarına yardım ediliyor” dedi.

 

18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ’Nİ ANMA PROGRAMLARIMIZ VAR

Müftülük olarak çeşitli etkinliklerde bulunacaklarını belirten Canbey, “Müftülük olarak çeşitli etkinliklerimiz olacak. 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni anma programlarımız var. Geçen hafta okullarda Çanakkale Şehitleri şiirlerini okuma yarışmaları vardı. Birinciler İl Müftülüğü’ndeki elemelere katıldılar. Maalesef biz İnegöl olarak elendik. Bu programlar kapsamında 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni anma gününü o gün sabah namazı itibari ile İshakpaşa Camii’nde yapıyoruz. Salât-ü Selamlarla, tekbirlerle, Yasin okuyarak, kısa bir konuşma sonrasında dua ve son olarak da ikramla beraber kısa bir programımı olacak. Bu programımıza bütün halkımızı davet ediyoruz. Bu program ile şehitlerimiz anmış olacağız. Bu programda, şehitlerimizdeki ilahi gücü kuvveti kendimizde hissedecek ve nesillere aktaracağız inşallah. Gerçekten çok önemli bir şey… 7 düvel üzerimize toplanmış gelmiş, bizim doğru düzgün silahım yok. Düşmanların attığı mermi sayısı 23 bin imiş bir günde. Bizim onların mevzilerine attığımız mermi sayısı ise 370 imiş. Bu yokluk içerişsinde azim ve irade ile güçlü imanla Çanakkale’yi geçilmez etmişler ecdadımız. Onları anlamaya ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

 

ÇANAKKALE MENÜSÜ

Programın sonunda ikramda bulunacaklarını belirten Canbey, “Çanakkale’yi anlamak ve o uhuvveti yaşamak için ikramımız da ona göre olacak. Sabah namazının ardından bizlerde kuru ekmek, biraz çorba ve hoşaf ile kahvaltımızı yapacağız” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş