18 İşletmeye ceza

İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı, bu yıl içerisinde şu ana kadar yapılan gıda denetimlerinde 18 işletmeye cezai işlem uygulandığını ifade etti.

Yayınlama: 04.12.2014
598
A+
A-

Şu ana kadar 920 işletmede denetimlerin yapıldığını belirten Turan Aksakallı, hijyen eğitimi almayan personele de cezai işlem uygulanacağını söyledi.

 

İŞLETME KAYIT BELGESİ ŞART






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Turan Aksakallı, “5996 Sayılı kanun kapsamında İnegöl’de hizmet veren gıda firmaları denetimleri rutin olarak devam etmektedir. Yaklaşık olarak İnegöl’de 1800 adet gıda işletmesi bulunmakta. Ocak 2014’ten günümüze kadar yaklaşık 920 işletmenin denetimi yapıldı. İşletmeleri denetlerken öncelikle hijyen konularında uyarıların yapıldığı, işletme kayıt belgesi sorulmakta. Çünkü işletme kayıt belgesi almayan işletmelere cezai işlem uygulanacağı bildirilmekte” dedi.

 

PERSONEL DE CEZA ALABİLİR

Sadece işletme değil, işletmede personel olarak görev yapan kişilerin de hijyen eğitimleri almama durumlarında cezai işlemin uygulanacağını belirten Aksakallı, “Şunu da hatırlatalı: İşletmelerin çalıştırdığı personele hijyen eğitimi konusunda da elemanlarımızca uyarılmakta. Eğitim almayan personele de yine cezai işlem uygulanacak” şeklinde konuştu.

 

18 İŞLETMEYE CEZAİ İŞLEM

İlçemizde bulunan 1800 gıda işletmesinden 920’sinin denetiminin yapıldığı ve denetimlerde 18 işletmeye cezai işlem uygulandığını belirten Aksakallı, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: Gıda denetimleri sırasında bugüne kadar 18 işletmeye cezai işlem uygulanmıştır.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş