MÜFTÜ’DEN İLGİNÇ SAVUNMA: Görevi tebliğ edememişiz!

İstaş-Kentaş Camii’nde yaşanan hutbe krizi ile ilgili açıklamalarda bulunan Müftü Bayram Canbey, izinli olan imamın yerine görevlendirilme yapıldığını fakat görevin, görevlendirilen kişiye tebliğ edilmediğini belirterek, sorunun bürokratik işlemlerden çıktığını ifade etti. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 02.12.2014
714
A+
A-

İstaş-Kentaş Camii’nde görevli imamın izinli olması sebebiyle Cuma günü cemaatten bir kişi Cuma Namazının farzını kıldırmış fakat hutbe okunmamıştı. Yaşanan bu olayın ardından Cuma namazının kabul olmayacağı yönünde tepkiler yükselirken Müftü Bayram Canbey konu ile ilgili dün makamında açıklamalarda bulundu.

 

‘GÖREVLENDİRME, GÖREVLENDİRİLENE TEBLİĞ EDİLMEMİŞ’






Konuyu Cumartesi günü öğrendiklerini belirten Müftü Bayram Canbey, “Basından arkadaşlar arayınca öğrendik. Olaydan haberimiz oldu. Arkadaşlara sordum, soruşturdum hutbelerle ilgili arkadaşlara bildirim yapılmış ancak görevlendirdiğimiz kişiye görevi tebliğ edememişiz. Ondan kaynaklanan böyle bir durum oldu. Tebliğ edememişiz; memur hatasından kaynaklanan bir durum” dedi.

 

AKSAKLIK BÜROKRATİK İŞLEMLERDEN DOLAYI OLDU

Cuma Namazının hutbesiz olup olmayacağının sorulması üzerine konuşan Canbey, “Cuma namazı hutbe ile farzı ile müşterektir. Gelmiş geçmiş bazı şeylerin kazası olur, bazı şeylerin kazası olmaz. Cuma namazının kazası da olmaz. Yapacak bir şey yok. Öğlen namazı kaza edilebilir. Cuma günü imamın acil bir işi çıktı başka bir yere gitti izin vermişiz. Görevlendirmeyi yapmışız ama tebliğ etmemişiz. Bürokratik işlemlerden dolayı böyle bir olay gerçekleşti” şeklinde konuştu.

 

ÖĞRENCİ DE İZİNLİYDİ

Perşembe günleri İmam Hatip Lisesi son sınıfında okuyan öğrencilerin camilerde uygulamalı tatbikatlarının olduğunu belirten Canbey, “O anlamda da biz görevlendirme yaptık ama Perşembe günü çocuk gelmiş ve ‘Ben yarın o camiye gidemeyeceğim hocam, Cuma namazından sonra sınavım var’ diye mazeret sunmuş. Biz de evrakları imzaladık ama bürokrasiye takıldık” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş