Ahşap makineciler 2. OSB’den yer istiyor

İnegöl’deki mobilya metal aksamları ve ahşap makinesi üreticileri, ilçedeki Ağaç işleri ve Mobilya İhtisas OSB’de yatırım yapma izni istiyorlar. Konuyla ilgili İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile görüşen İTSO Başkanı Metin Anıl, talebine olumlu cevap aldı.

Yayınlama: 17.11.2014
844
A+
A-

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, odanın 7. Meslek Komitesi üyelerinin yatırım yeri sıkıntısına çözüm bulmak için harekete geçti. Komiye üyeleriyle birlikte İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret eden Anıl, Mobilya İhtisas OSB’de metal ve makine sektörü için de yatırım izni çıkarılması için girişim başlatmayı talep etti. Anıl’ı dinleyen Başkan Aktaş, talebi yerinde bularak çözüm için gerekenleri yapacaklarını söyledi.

 

SIKINTIYI BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ’LA PAYLAŞTI






İnegöl’de mobilya sektörünün dışındaki sektörler için yatırım yeri bulunamadığını söyleyen İTSO Başkanı Metin Anıl, sıkıntıya çözüm bulmak amacıyla harekete geçti. Anıl bir heyet oluşturarak İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette odanın başkan yardımcısı Mustafa Kaynakçı, yönetim kurulu üyesi Osman Ceylan, yönetim kurulu ve 7’nci meslek komitesi üyesi Oktay Can, meclis ve komite üyesi Zahit Şükrü Ezim, komite başkanı Ogün Şencan, genel sekreteri Mustafa Şentürk’te hazır bulundular.

 

DİĞER SEKTÖRLER İÇİN DE SANAYİ ARAZİ BULMALIYIZ

Ziyarette konuşan Başkan Anıl, İnegöl 1’nci OSB’de yatırım yapacak arazi kalmadığını söyledi. İnegöl’deki müteşebbislerin yatırım yeri sorununu çözmek için kurulan 2’nci OSB’de ise sadece ahşap ve mobilya sektörüyle ilgili yatırım yapılabildiğine dikkat çeken Anıl, “Maalesef mobilya sektörü için üretim yapan firmalar için bile sanayi arazimiz yok. Bu sorunu çözmek zorundayız” dedi. Mobilya sektörünün tedarikçisi konumunda olan İTSO 7’nci Meslek Komitesi üyelerinin, yatırım yapmak için yer istediklerini vurgulayan Anıl, “Komitemizdeki yaklaşık 100 üyemiz her ne kadar metal ve makine sektöründe faaliyet gösterseler de, üretimlerinin büyük bölümünü mobilyacılar için yapıyorlar. Bu nedenle onlara 2’nci OSB’de yer vermek faydalı olacak” dedi.  

 

AKTAŞ YAPILAN TALEBİ OLUMLU KARŞILADI

İTSO Başkanı Metin Anıl’ı dikkatle dinleyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti tarafından Türkiye’nin önüne konulan 2023 hedeflerine ulaşmak için gereken her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi. İTSO ile birlikte İnegöl’ün 2023 hedefini 3 milyar dolar ihracat olarak koyduklarını söyleyen Belediye Başkanı Aktaş, “İnegöl’de mobilya sektörünün en önemli tedarikçileri arasında yer alan İTSO 7’nci meslek komitesi üyelerinin yatırım yeri sorununu çözmek için İnegöl Belediyesi olarak elimizden gelen çabayı harcayacağız. İlçemizdeki mobilya dışındaki sektörlerin yatırım alanı sorununu çözmek gerekiyor” dedi. Aktaş, İnegöl ekonomisinin daha güçlenmesi için İTSO ile ortak projelere açık olduklarını, İnegöl’deki müteşebbislerin önündeki engelleri birlikte kaldıracaklarına inandıklarını da söyledi.

 

Başkan Aktaş Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için üstün bir çaba içine olduklarını ve bu hedef için başta İTSO olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde olacaklarını sözlerine ekledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş