Tek hedef memur olabilmek

Kamu Personeli Seçme Sınavı hafta sonu gerçekleştirilecek. 260 salonda 295 personelin görev alacağı sınavda yaklaşık 7 bin kişi memur olabilmek için ter dökecek.

Yayınlama: 27.09.2014
738
A+
A-

Hafta sonu gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’nda görev alacak yetkililere yönelik olarak, Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi ve İnegöl Meslek Yüksek Okulu tarafından bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

 

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat ve İnegöl Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan tarafından, haftasonu gerçekleştirilecek olan KPSS’de İnegöl’de görev alacak olan yetkililere yönelik olarak dün bilgilendirme semineri verildi. Sınav, Cumartesi ve Pazar günlerinde ortaöğretim ve önlisans olmak üzere 2 oturumda gerçekleştirilecek. Ortaöğretim oturumunda İnegöl’de 260 salonda 654 personel görevlendirilirken 4 bin 652 aday sınava girecek. 7 kurumda 112 salonda gerçekleştirilecek olan önlisans programında ise 295 personel görev alırken 2 bin 186 aday ter dökecek.






 

İNEGÖL’DE 6 BİN 838 ADAY SINAVA GİRİYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, “Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) hazırlıkları ile bir süredir meşguldük. Bugün Cumartesi ve Pazar günü yapılacak bu sınavların hazırlıkları ile ilgili bir araya geldik. Bilindiği gibi bu sınavlar 2 yılda bir İnegöl’de yapılıyor. Cumartesi günü önlisans, Pazar günü ortaöğretim sınavları yapılacak. Toplam 15 binada 2 bin 186 önlisans adayı, 4 bin 652 ortaöğretim adayı olmak kaydı ile 6 bin 838 aday sınava girecek. Dolayısı ile bu sınava girecek kişilerin tabi ki bir beklentileri var. Birer meslek edinmek, iş hayatına atılmak için böyle bir süreçten geçmeleri gerekiyor. Biz de bunun sorumluluğunda olarak bu sınavların ÖSYM’nin son yıllarda ifade ettiği hak ve adalet ölçülerine riayet ederek yapılması konusunda hepimiz duyarlı davranıyoruz” dedi.

 

DOĞRU BULMUYORUM

Sınavların yapılması ile ilgili son yıllarda ÖSYM’nin aldığı önlemlerin bazı yetkililerce eleştirildiğini belirten İbrahim S. Canbolat, “Bu işin yapılması esnasında daha kolay olması bakımından bizim eleştirebileceğimiz hususlardır. Örneğin, sınav esnasında adayların tuvalete çıkmalarının bile yasak olması konusunu şahsen doğru bulmuyorum. Hatta bunu ÖSYM Başkanı Ali Demir’e de bizzat söyledim fakat onların tespitleri, gözlemleri sonucunda aldıkları bir karar. Bu hakların maalesef kötüye kullanıldığı söyleniyor. Teknoloji çok gelişti, küçücük bir kaleme bakıyorsunuz resim çekiyor, video çekiyor. Bundan dolayı bu gibi önlemleri aldılar. Şahsen bunu uygun görmemekle beraber bu kuralı uyguluyoruz. Dolayısı ile bütün arkadaşlarımız bina sorumlularımızı, bina yöneticilerimizi, salon başkanlarımızı uyararak bunlara uyulması gerektiğinin belirtilmesi lazım. Bu böyle yapılıyor. Amaç kamu menfaati ve hakkaniyet ölçüleridir. Dolayısı ile bu hususta her nimetin bir külfeti var. İki iyilik bir arada olmuyor, bunlara katlanıyoruz. Bizim bir arkadaşımız buna tepki olarak ÖSYM’de görev almadığını bildiriyor. Ama bunlar uygulamada üzerinde durulabilecek hususlar. Bu gibi hususlara dikkat edilmemesi halinde ortaya çıkan durumlar hala görülüyor. Mesela kamera olduğu halde kopya çekmeye yönelenlerin olduğunu gördük. Girişlerde bir takım ihmaller sonucunda içeriye yanında elektronik araçları sokanları gördük. Onun için bunlara dikkat edeceğiz. Her okulda bayan polis olmadığı için Emniyet’in bayanların kontrolünde bizden bir talebi oldu. Bayan polislerin olmadığı yerlerde bayan öğretmenler, gözetmenler de bu kontrolleri yapacaklar” şeklinde konuştu.

 

Dekan Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat’ın konuşmasının ardından söz alan Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan, sınavın uygulanması ile alakalı teknik bilgiler verdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş