Balakuş’tan ‘12 Eylül Darbesi’ açıklaması

Yayınlama: 12.09.2024
27
A+
A-

12 Eylül 1980 Askeri Darbesi’nin yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapan Demokrat Parti İnegöl İlçe Başkanı Murat Balakuş, darbeyi sert bir dille eleştirdi. Balakuş, 12 Eylül’ü Türkiye’nin maruz kaldığı “en büyük ikinci örgütlü suç” olarak nitelendirirken, darbecileri “hain bir sürü” olarak tanımladı.

“Milleti Cezalandırmayı Amaçladılar”

Murat Balakuş, 12 Eylül Darbesi’nin amacının yalnızca dönemin iktidarını değil, aslında milletin hür iradesini cezalandırmak olduğunu ifade etti. “İlk kez 27 Mayıs’ta eylem yapmayı başaran bir terörist anlayış, 12 Eylül’de en kapsamlı eylemlerinden birini gerçekleştirmiştir” diyen Balakuş, darbenin milletin korkutularak “hizaya getirilmesi” için yapıldığını belirtti.

Balakuş, bugün iktidarın tercihleriyle darbecilerin amaçlarının anayasal bir çerçeveye oturtulduğunu iddia ederek, “Bu cürmün adı demokrasi düşmanlığıdır” ifadesini kullandı. 27 Mayıs’ta olduğu gibi, 12 Eylül Darbesi’nde de Adalet Partisi hükümetinin başbakanı Süleyman Demirel’in hedef alındığını hatırlatan Balakuş, “Bugün ‘demokrasi’ diyenleri hedef alanlar da o cürmün ortaklarıdır” dedi.






“Millet Önünde Hesap Verecekler”

Demokrat Parti İnegöl İlçe Başkanı Balakuş, milletin bir daha böyle bir eyleme muhatap olmaması için mücadele ettiklerini vurguladı. “Zaman hükmünü icra edecek, 12 Eylül’ün müsebbibi olanlar gibi o düzeni devam ettirenler de millet önünde hesap verecektir” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

HABER: ALİ RAŞİT BACAK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş