İnegöl Rumeliler’den Balkanlara çıkarma

Yayınlama: 22.10.2024
27
A+
A-

İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nde düzenlenen 4. Balkan Festivali’ne çıkarma yaptı. Kumanova Bajram Shabani Müzik ve Folklor Derneği’nin 18-19 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirdiği festivale davet edilen heyet, 17 Ekim 2024 Perşembe günü Kuzey Makedonya’ya hareket etti.

Dernek Başkanı Serkan Ay önderliğindeki heyette; yöneticiler Ayhan Güleç, Kani Ademoğlu, Zekai Sürer, Müslim Serbest, Serdar Ay, Mustafa Ünlüsoy ve Mesut Hasanlar; Rehber Şaban Yedikardeş, Folklor Eğitmeni Meryem Balı ve 20 folklor oyuncusu yer aldı.

BAŞBAKAN YARDIMCISINA ZİYARET

Kuzey Makedonya’daki temaslarına hızlı bir başlangıç yapan Rumeli heyeti, ilk olarak Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı İzet Mexhiti’yi ziyaret etti. Ziyaret sırasında Dernek Başkanı Serkan Ay, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verirken, Türkiye’deki Kuzey Makedonya göçmenlerinin çifte vatandaşlık taleplerini iletti ve İnegöl halkının selamlarını sundu. Ayhan Güleç, İnegöl Belediyesi’nin, Kani Ademoğlu ise İnegölspor’un hediyelerini takdim etti. Ardından heyet, Çayır Belediye Başkanı Visar Ganiu’yu ziyaret ederek, geçtiğimiz eylül ayında düzenlenen Uluslararası 2. Petla Şöleni’ne katılımları için teşekkürlerini iletti.






FOLKLOR EKİBİNDEN BÜYÜK BAŞARI

18 Ekim Cuma günü heyet, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İç İşleri Bakan Yardımcısı Astrit İseni’yi, 19 Ekim Cumartesi günü ise Likova Belediye Başkanı Erkan Arifi’yi ziyaret etti. Her iki ziyarette de Türkiye ve Makedonya arasındaki ilişkiler üzerine sohbetler gerçekleşti ve karşılıklı hediyeler takdim edildi.

İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin folklor ekibi, 18 Ekim’deki festivalin kortejinde yer aldı. Saat 18.00’de Kumanova Shtepia E Kultures Çok Amaçlı Salonu’nda sahne alan ekip, Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait oyunlardan oluşan bir potpori ile izleyicilerden büyük alkış topladı.

ÜSKÜP’TE TARİHİ GEZİNTİ VE HEDİYELİK ALIŞVERİŞ

19 Ekim Cumartesi günü Üsküp’ü ziyaret eden heyet, tarihi çarşıyı gezerek hediyelik alışveriş yaptı. Aynı gün akşamında folklor ekibi Kosova yöresine ait oyunları sergileyerek izleyicilerden tam not aldı.

EN İYİ KAREOGRAFİ VE EN İYİ OYUNCU ÖDÜLLERİ

Meryem Balı yönetimindeki folklor ekibi, 4. Balkan Festivali’nde “En İyi Kareografi” ödülüne layık görüldü. Ekibin 5 yaşındaki oyuncusu Yusuf Hasanlar ise “En İyi Oyuncu” ödülünü alarak festivalin yıldızı oldu. Rumeli heyeti, 20 Ekim Pazar günü yurda döndü.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş