İnegöl’de mobilyacı olarak hayatını sürdüren Volkan Beyşir (30), arkadaşının borcu karşılığında aldığı Kanaryayı çok sevmesinin ardından yetiştiriciliğine başladığı Harzer Roller cinsi Kanarya kuşları ihraç etmeye başladı.
Mobilyacı olan ve arkadaşının borcu karşılığında aldığı kanaryayı çok seven ve kanarya yetiştirmeye başlayan Volkan Beyşir, Harzer Roller cinsi kanaryaları yurt dışına ihraç etmeye başladı.
ARKADAŞINDAN BORCU KARŞILIĞINDA ALDIĞI KANARYA İLE YETİŞTİRİCİLİĞE BAŞLADI
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Volkan Beyşir, şu ifadeleri kullandı:
“Kanarya yetiştirme başlangıcım, bir arkadaşımın bana borcu vardı. Borcunu veremedi, elinde kanarya varmış, borcun karşılık bunu sana vereyim dedi. Bende onu kabul ettim ve kanarya meramım başladı. Ondan sonra bunları çoğalttım. Kendime ırk belirledim, zevkime uygun, kendi yapıma uygun kuş beslemek istedim. Onlarda şuan benim ürettiğim, 4 senedir şampiyonluklarımla geçen Harzer Roller Kanarya”
Bursa Kanarya Severler Derneği’ne bağlı olduğunu belirten Beyşir, derneğin Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu’na bağlı olduğunu, federasyonun düzenlediği yarışmalarda kendisini kanıtlayarak ispatladığını belirtti.
YARIŞMALARDA SÜREKLİ BAŞARI ELDE ETTİ
Katıldığı yarışmaların genelinde 1’inci olduğunu belirten Beyşir, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:
“Kuşlar takım bazında yarışıyor, serilerde, teklilerde yarışıyor. Takım olarak yarıştırmak en mühimi. Çünkü o üretimhanenin kalitesini gösteriyor. Ben genelde takım olarak kuş yarıştırıyorum. 2016’da 3 takım soktum yarışmaya. 1’inci, 2’inci ve 3’üncü oldum. Best kuşlar benimdi yine. En iyi name ödülleri. 2017’de de aynı şekilde yarışmalara katıldım, Türkiye finali. Avrupa’dan hakemler geldi. Çok beğendiler, çok takdir ettiler. Yine Best Kuşlar çıktı. 2018’de de Türkiye 2’ncisi oldum. Yerel yarışmalara da katıldım. Oralarda da 1’inci oldum. Türkiye’yi temsil etmek, Bursa derneğini temsil etmek bizim için gurur verici bir şey”
İTALYA, FRANSA VE PORTEKİZ’DEN TALEPLER VAR
Yurt dışına kanarya ihracatına başlayan Beyşir, ihracat hikayesini şu ifadelerle anlattı:
“Sosyal medya ağı var bu işte. Sonuçta Türkiye’de ve dünyanın her yerinde kanarya türlerini seven insanlar var. Bunlarla bir şekilde sosyal medyada buluşuyoruz. O nedenle hemen hemen herkes birbirini tanıyor. 2016’da çıkardığım takımlar ve sonrasında sergilediğim kuşlar, dünyada herkes tarafından görüldü, duyuldu ve talep edildi. Bazılarını gönderemiyoruz, bazılarını gönderiyoruz. Geçen İran’a ihraç ettik. İtalya’dan isteniliyor, Fransa’dan isteniliyor, Portekiz’den isteyenler var, Fas’tan isteyenler var. İnşallah onlarla da en kısa zamanda irtibatımızı gerçekleştirip kuşları teslim edeceğiz”