BAYBURTLULARDAN ŞEHİTLERİ ANMA GECESİ

İnegöl Bayburtlular Derneği geleneksel olarak düzenledikleri Bayburt Şehitlerini anma programını geçtiğimiz akşam Beşinci Mevsim Konferans Salonunda düzenlenen programla gerçekleştirdi.

Yayınlama: 23.12.2019
418
A+
A-

Bayburt Şehitlerini anmak için düzenlenen geceye İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Uslu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Türkiye Bayburtlular Federasyon Başkanı Hasan Saka, İnegöl Bayburtlular Dernek Başkanı Saadetin Erdoğan, siyasi parti temsilcileri ve birçok vatandaş katılım gösterdi.

 

Programda açılış konuşmasını yapan İnegöl Bayburtlular Dernek Başkanı Saadettin Erdoğan, “Bugün her ne kadar özelde Bayburt şehitlerini anıyor olsak ta, Sarıkamış şehitlerimizi de 105. Seneyi devriyelerinde rahmetle anıyorum.  Onlar sayesinde bu topraklar bugün vatan olarak kurulmuştur. Bayburt Türkiye’nin en küçük vilayeti olmasına mukabil Türk tarihinde de müstesna bir yere sahiptir. Vatan söz konusu olursa Bayburt’un her bir ferdi vatan savunması için canlarını ortaya koyarlar. Bu vesileyle şehadetleriyle toprağımızı vatan kılan başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını ve Bayburt şehitlerini rahmetle anıyorum” dedi.






 

Türkiye Bayburtlular Federasyon Başkanı Hasan Saka, “Ben öncelikle bu programı düzenleyen başta Saadettin başkanıma ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Biz her ne kadar Bayburt şehitlerini anmak için burada olsak ta bütün vatan şehitlerini minnetle anıyoruz. Onlar şehit oldular ve sevdiklerini bizlere emanet ettiler. Bizde bu emanetlere sahip çıkacağız. Onun için bugün burada toplandık. Ben bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

 

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Uslu ise, “Yüce Allah Kuran-ı Kerim de de buyuruyor. Bakara süresi 154. Ayet Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz onlar diridirler fakat siz hissedemezsiniz. Ben bu manada orta Asya’dan kalkarak Anadolu’yu yurt edinmek için gelerek kapıları aralayan Alparslan’a, Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyorum. Bu güzel geceyi tertip eden Bayburtlular Derneğini de kutluyorum” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş