İNEGÖL’DE 70 BİN DEKAR HUBUBAT EKİLDİ

İnegöl’de ekimlerin başladığını belirterek açıklamalarda bulunan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik yaptığı açıklamada, “İnegöl’de Yaklaşık 70 bin dekar alanda hububat ekimi gerçekleşti” dedi.

Yayınlama: 19.12.2019
456
A+
A-

Konu ile ilgili açılamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Malumunuz kışa girdik. En son ekimlerimizi de ektik. Kurak gitmesinden dolayı havaların, ekim ekmekte geç kalındı. İnegöl’de Yaklaşık 70 bin dekar alanda hububat ekimi gerçekleşti. İnşallah bol ve bereketli olur, kazançlı olur. Kış ayına girdiğimiz şu günlerde havaların kurak gitmesi, özellikle kar yağmaması da hoşumuza giden bir durum değil. Kar yağması lazım. Barajlarımızda sular çekiliyor. Mevsimsel olarak suların en az olduğu dönem bu dönem. Birde yağışlar olmayınca böyle bir durum ile karşı karşıya kalıyoruz. İnegöl’de budama mevsimi başladı. Hatırı sayılır budamacı var İnegöl’ümüzde. Ziraat Odası, İlçe Tarım Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı bünyesinde vermiş olduğumuz kurslarla, budama sertifikası verdiğimiz kişiler Türkiye’nin geneline gidiyorlar. İnegöl’de yetişen budamacılar Türkiye’nin bir çok yerine budamaya gidiyor. 120-130 TL günlük yevmiyesi var” dedi.

 

KIŞIN SERT GEÇMESİNİ İSTİYORUZ






Kışın sert geçmesi en büyük temennimiz diyerek konuşmasını sürdüren Çelik,” Kış sert geçerse, yazın verimini alırız. Bol kar yağsın istiyoruz. Kış soğuk geçerse meyvelerin erken uyanması önlenir. Kışın bol kar yağışı olursa, sadece Boğazköy ve Babasultan Barajı olarak bakmıyoruz, göletlerimiz boş kalmaz.Nisan ve Mayıs ayında su sıkıntısı çeker çiftçimiz. Önlem alınacak bir durumumuz yok Allah’tan gelen bir olay. Taşıma su ile değirmen dönmez. Ormanda kar olması gerekiyor, karın durması gerekiyor. Yavaş yavaş erimesi gerekiyor” diye konuştu.s



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş