Dolarını bozduranlardan hizmet bedeli alınmayacak

Uçaravcı Emlak Yöneticilerinden Melih Uçaravcı, dolardaki artış nedeni ile örnek bir projeye imza atarak, dolarını bozduran vatandaşların makbuzlarını emlak ofislerine getirmeleri karşılığında kendilerinden hizmet bedeli almadan hizmet vereceklerini ifade etti.

Yayınlama: 08.08.2018
2.294
A+
A-

Dolardaki sürekli artış nedeni ile örnek proje oluşturan Uçaravcı Emlak Yönetimi, dolarını bozduran vatandaşların kendilerine makbuz getirmesi karşılığında hizmet bedeli almadan hizmet vereceğini açıkladı.

 

HİZMET BEDELİ NEDİR?






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Uçaravcı Emlak Yöneticilerinden Melih Uçaravcı, “Hizmet bedeli halk arasında da komisyon diye tabir edilen emlakçının satıcı ve alıcıdan almış olduğu bedeldir. 5 haziran 2018 tarihinde hükümetimiz yeni çıkardığı Taşınmaz Ticareti Hakkındaki yönetmelikte satış bedeli  üzerinden alıcıdan %3 satıcıdan %3 olmak üzere aldığımız bedeli yeni yasada satış bedelinden  alıcıdan %2 satıcıdan %2 ye düşürülmüş durumdadır. Biz emlak firmaları bu hizmet bedelleriyle geçimini sağlar durumdayız”

 

BAŞLATTIĞINIZ KAMPANYA NEDİR

“Dolar ve Euro bozduran vatandaşlarımızdan döviz büroları veya banka makbuzlarını ofisimiz Uçaravcı Emlak’a getirdiklerinde değerli müşterilerimizden satış bedeli üzerinden %2 olan hizmet bedelini almayacağız. Biliyorsunuz ki İnegöl’de şuan yapılan konutların değerleri 150.000 TL ila 450.000 TL arasında fiyatları değişmekte. Bu da demek oluyor ki 30.000 dolar ila 90.000 dolar arasında. İnşaat sektörü şuan Türkiye’de lokomotif sektör halinde. 150 Yan sektöre iş verir boyutta. Şu an vatandaşlarımız mülk satın almak yerine, dolarda daha hızlı para kazanabileceklerini düşünüyorlar. Bu da sektörün bir anda frenlemesini neden oluyor. Sektör frenlediği zaman aynı anda 150 sektör frenlemiş oluyor. Şu an içinde bulunduğumuz durumda ülkemizin yastık altında bulunan dövizlerini piyasa sokmamız gerekiyor. Eğer bunu başarabilirsek içine girilen girdaptan çok daha hızlı çıkacağımıza inanıyoruz. Gün kendini düşünme günü değil. Bu gün kendimizi düşünürsek gelecekte kendimizi düşebileceğimiz güzel bir ortam olmayabilir, hatta 2000’li yıllar öncesine dönebiliriz”

 

PEKİ SİZCE KONUT ALMANIN ZAMANIMI

“Şuan üretilen daireler 2018 in ilk 6 ayındaki maliyetlere göre yapıldı ama maliyetler yerinde durmuyor. İnşaat firmaları konutlarıyla duygusal bir bag kurmuyor çünkü onların üretimlerini satışa çevirmeleri gerekiyor. Gelecek yıl en az %30 luk bir fiyat artışı bekliyoruz. Şu an dolardan kazanacağınız kısa vadeli kazanç yerine uzun vadede hem konutunuzun primi hem de ondan elde edeceğiniz geliri düşündüğünüzde tamda fırsat zamanı. Ayrıca ülkedeki çarklar komple kitlendiğinde elinizdeki dövizin pek bir anlamı kalmayacaktır.  Kısa vadede faiz oranlarının yüksek olmasından dolayı paranızı faizde değerlendirmek bazı kişilerin hoşuna gidiyor olabilir. Ama Kuran-ı Kerimde Allah buyuruyor ki “Faiz yiyenler, ancak şeytanın çarptığı kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. Bu, onların, “Alış veriş de faiz gibidir” demelerinden dolayıdır. Oysa Allah alışverişi helal, faizi haram kılmıştır. Bundan böyle kime Rabbinden bir öğüt gelir de (o öğüte uyarak) faizden vazgeçerse, artık önceden aldığı onun olur. Durumu da Allah’a kalmıştır. (Allah onu affeder.) Kim tekrar (faize) dönerse, işte onlar cehennemliklerdir. Orada ebedi kalacaklardır.bakara 275 ayet Faizle bir şeyler elde edileceğine şuan elinizi biraz taşın altına koyup mülk yatırımı yapıp ondan aldığınız kira geliriyle faiz kavramı kadar olmasa da helal yoldan kira geliri elde edebilir ve aldığınız mülkün gelecek yıl da ki primiyle aradaki fiyat farkı zararınızı hızlı bir şekilde kapatacaksınız. Aynı zamanda inşaat sektörünün etki ettiği her sektörün canlanmasına katkı sağlayacaksınız”

 

KAMPANYANIZDAN ALDIĞINIZ TEPKİLER

“Biz bu kampanyamızı gelir elde etme amaçlı yapmadık Uçaravcı Emlak olarak şuan ülkemiz için bizim yapabileceğimiz ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Türk Lirasına çevirdiğini belgeleyen Dolar makbuzunu getiren herkese belgedeki miktarın hizmet bedelini almamayı taahhüt ediyoruz.  Böylece elimizdeki mülklerin satışını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu şekilde yastık altındaki dövizin piyasa sürülmesini sağlamak istiyor. Piyasaların bir an önce normale dönmesi için çalışıyor faiz lobisinin elini zayıflatmak  için Karınca kararınca çabalıyoruz. Halkımızdan ricamızda yastık altında ki dövizlerini reel yatırımlara dönüştürmelerini ve özellikle gayrimenkul alanına yatırım yapmalarını rica ediyoruz. Uzun vadede kazanan halkımız olacaktır.  Gün birlik olma günü mesele Türkiye meselesi bu meselenin siyasi görüşü olmadan hareket etmeliyiz”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş