iNEGöL’E YENi iÇKiLi YER BöLGESi AÇILACAK

Zabıta Müdürlüğü tarafından içkili mekânların toplu olarak bulunduğu bir bölge oluşturulması adına Belediye Meclisine önerge sunuldu. Bu kapsamda eski içkili bölgeye ruhsat verilmeyecek ve yeni bölgeye geçiş sağlanacak.

Yayınlama: 01.08.2019
2.135
A+
A-

Orhaniye Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde bulunan belli bir kısım içkili yer bölgesi olarak daha önce belirlenmişti. İnegöl’ün gelişimi göz önünde bulundurularak alkollü mekânlar tespit edildi ve yeni alkollü mekanların konumlandırılacağı bir yer bölgesi ihtiyacı olduğu kararına varıldı.  Bu konuda Zabıta Müdürlüğü İnegöl Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan genel kurulunda bir önerge sundu. Önergede mevcut içkili bölgede yeni iş yeri ruhsatlarına izin verilmesin, yeni bir içkili yer bölgesi oluşturulsun teklifi yer aldı.

 

BU BÖLGEDE YENİ MEKAN AÇILMAYACAK






Konu ile alakalı açıklama yapan Meclis Başkanı Alper  Taban, “Cuma günleri halk günleri toplantılarımızda özellikle vatandaşlarımız her türlü konuyu ve talebi önümüze getiriyorlar. İçkili mekanların belirlenmesi kanunlarla zaten sabit. Geçmişte Osmanbey Caddesi üzerinde bulunan İçkili yer bölgesi Ankara Caddesi üzerine alınmıştı. Bu karar 2007 yılında meclis kararıyla alınmıştı. Biz bununla alakalı çok şehir içinde kalması dolayısıyla daha uygun bir yer belirlenmesiyle ilgili karar aldık. Tabi bu hemen bugün bir çırpıda hallolacak bir mesele değil. İlgili komisyona sevk edeceğiz ve komisyonun hazırladığı rapor neticesinde müzakere gerçekleştireceğiz. Bu bölgede bulunan içkili mekanlar açılmış ruhsatlarını almış biz bu işyerlerini kaldıramayız ama bu bölgede yeni işyerleri açma hususunda izin vermeyerek şehir içinde kalan bu bölgeyi milimize etmek istiyoruz. Bu bölgede yeni mekan açılmayacak ve yeni açılacak bölgeye bu mekanları kaydırmış olacağız. Bizim düşüncemiz bu bölgede yeni ruhsatlar vermeden yeni bölgeye aktarım yapmak. Bu kararla birlikte doğal bir geçişte yaşanabilir” dedi.

 

İÇKİLİ YER BÖLGESİ VARKEN YENİ YERE GEREK YOKTUR

MHP gurup sözcüsü Ahmet Genç ise, “İçkili mekânların bulunduğu bir mekân zaten var kalkıp birde üzerine biz yeni bir yer tahsisi yapamayız. İnegöl değerleri bunu kaldıramaz. Biliyorum bu mekânları kaldıramayız bakanlık izni falan olması gerekiyor. Bu bölgede yaklaşık 5 tane içkili mekan var bu mekanları işyeri sahipleri vafat edene kadar ruhsatlandıralım sonrasında kapansın ve bu bölge içkili bölge olmaktan çıksın. Alkolle ve uyuşturucuyla mücadele etmek isterken kalkıp yeni bir içkili bölge oluşturmak bana çok mantıklı gelmiyor” diye konuştu.

 

 Meclise sunulan önerge komisyonlarca ilgilenmek üzere karara varıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş