İthal et yetmiyor

Et fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Et ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, “Bakanlık tarafından ithal et getirilmesine rağmen yetmediği için et fiyatları yerinde durmuyor” dedi.

Yayınlama: 02.03.2018
518
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Et ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetilzi, “Her ay düzenli olarak ithal hayvan getiriyoruz. Brezilya’nın Sao Paulo şehrinin Porazanta bölgesinden çiftliklerden topladığımız hayvanlardan her ay 10 bin adet gelmeye devam ediyor. Bizim haricimizde diğer özel firmalarda ithal hayvan getiriyor. Bakanlık tarafından ithal et getirilmesine rağmen yetmediği için et fiyatları yerinde durmuyor. Kesim fiyatlarına 50 kuruş, 1 lira zam yapıldı. 26,5 lira dana kesiliyordu. Şuan 27-27,5 lira arasında dana kesiliyor. İthal et gelmesine rağmen fiyatlarda gerileme yok. Böyle giderse daha da yükselir diye endişe ediyoruz” dedi.

 

İTHAL ETE KARŞIYIZ






“Bizler ithal ete karşıyız” diyen Çetizli, “Et getirmek yerine katma değer kazandırılması için canlı havyan getirilmesini istiyoruz. Bu meyanda köylümüzün, üretici, besici vatandaşlarımızın hayvan ve süt desteklerinin arttırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş