Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Uludağ’ı gerçek potansiyeline kavuşturmak için seferberlik başlattıklarını söyledi.
Cumhuriyet tarihinin ilk dönemlerinin en önemli yatırımlarından olan Kirazlıyayla Sanatoryumu binası, iş dünyasının yeni eğitim üssü oluyor. Uludağ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin temel atma töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu bir Bursalı olarak büyük bir heyecan yaşadığını söyledi. Hakan Çavuşoğlu, bölgenin potansiyelini artıracak bu yatırım ve çalıştayının şehrin yeniden vizyon kazanmasına, Uludağ’ın gerçek potansiyeline ulaşmasına katkı sağlayacağını kaydetti.
Çavuşoğlu, muhteşem bir manzaraya sahip Uludağ’ın, insanı bütün hücrelerine kadar dinlendirdiğini belirtti. Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin Uludağ’a önemli bir potansiyel sunacak mekan olacağını belirten Çavuşoğlu, “Bunu üstlenen BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu imkanı ve tahsisi buraya sağlamak adına katıklar sunan bakanlığımıza da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu mekan, cumhuriyetin ilk yıllarında hastane olarak planlanmış. 1944 yılında değişikliğe tabi tutularak, sanatoryum olarak planlanmıştır. 1975 yılına kadar verem hastalarının tedavi merkezi olarak kabul edilmiş. 1975 yılından sonra UÜ Tıp fakültesi Hastanesi’ne tahsis edilerek, göğüs hastalıkları kliniği olarak faaliyet göstermiştir. Böyle bir mekanı Bursa’ya kazandıran, elini taşın altına koyan kim varsa herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Çavuşoğlu, Uludağ’ı gerçek potansiyeline büründürmek için seferberlik başlattıklarını söyledi.
Uludağ zirvesi UYEM’de olacak”
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 5 Ocak tarihinin Uludağ için tarihi bir günü olduğunu söyledi. Eroğlu, “Uludağ’da yapılan yatırımlar ve 4 Mevsim Uludağ Çalıştayı zirve için milat olacak. Uludağ’ın yönetimi, yatırımları ve planlamaları konusunda bu çalıştay faydalı olacaktır” dedi.
“Dünyada örnek bir merkez olacak”
Bakan Eroğlu, Uludağ’a Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin çok önemli bir adım olduğunu ifade etti. Uludağ’da önümüzdeki yıl ocak ayında yapılacak zirveyi UYEM’de yapmak istediklerini kaydeden Eroğlu, “UYEM, Uludağ’a ve Bursa’ya değer katacaktır. Bu konuda bu projeyi ilk bana getirdiklerinde heyecanlandım. ‘Beni de bir nefer olarak kabul edin. Emrinizdeyim’ dedim. BTSO öncülüğünde yönetilecek olan bu tesis, Bursa’nın en önemli değerlerinden birisi olacaktır. Bu tesis aynı zamanda kongre merkezi olacak. Sadece Türkiye’deki iş adamları ve kariyer sahibi insanlar UYEM’e gelecek. UYEM, dünyanın ve Türkiye’nin örnek projelerinden birisi olacaktır. Bursa büyürse Türkiye büyür. BTSO yönetimini vizyonlarından dolayı gönülden kutluyorum. Merkezimiz hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
“Dünyada ilk 3’te olmayı hedefliyoruz”
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da, BTSO olarak Kirazlıyayla Sanatoryumu gibi eşsiz bir mirası yeniden Bursa’ya kazandırdıklarını söyledi. UYEM projesini hazırlarken Fransa’daki INSEAD The Business School for the World ile İngiltere’deki Wilton Park’tan ilham aldıklarını kaydeden Burkay, bu kurgu ile planlanan UYEM’i, gerek yurt içinden, gerekse de yurt dışından gelen iş dünyası temsilcilerine hizmet sunan bir merkez yapmayı hedeflediklerini söyledi.
İş dünyasının yeni eğitim üssü UYEM
UYEM, bulunduğu nokta itibariyle şehir merkezine 23, oteller bölgesine 7, milli park girişine ise 2,5 kilometre uzaklıkta. BTSO tarafından hazırlanan proje, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nca onaylanırken, projeyle sanatoryum yapısı eğitim-konaklama tesisine dönüştürüldü. Tesislerde iş dünyası için otel binası, tez odaları, grup çalışma odaları, kütüphane, konferans salonları, kafeterya, restoranlar, yüzme havuzları, spor merkezi ve SPA merkezini bünyesinde barındıran bir Yaşam Boyu Eğitim Merkezi halinde bir eğitim üssü olacak.
Programda ayrıca Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin yarı sıra karayolları itfaiye ve Sağlık tesisi hizmet binası yapımı, Kirazıyayla mevcut tesislerinin ikmali, alan düzenleme, enerji nakil hattı yapımı, otopark yapım işinin de temeli atıldı.
Milli Parklar girişinde HGS sistemi açıldı
Öte yandan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun iştirakiyle milli parklar girişine kurulan Hızlı Geçiş Sistemi de (HGS) faaliyete geçirildi. Özellikle hafta sonları milli parklar girişinde yaşanan araç yoğunluğunu azaltmak için bu sistemi kurduklarını ifade eden Bakan Eroğlu, “Burada belli günlerde çok kuyruk oluyordu. PTT ile anlaşmak suretiyle güzel bir sistem kurduk. Ben bunun hayırlı olmasını temenni ediyorum. Uludağ’a muhteşem şekilde hizmetler geliyor. 2018, 2019 yıllarında Uludağ’a güzel hizmetler gelecek” dedi.
Açılış öncesi Bakan Eroğlu köylüler ile bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi.
Kurdele kesiminin ardından HGS sistemi faal hale getirildi.