Kuzey Kore lideri Kim gözyaşlarına hakim olamadı

Yayınlama: 07.12.2023
92
A+
A-

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, geçtiğimiz Pazar günü ülkenin başkenti Pyongyang’da düzenlenen Ulusal Anneler Toplantısı’na katıldı. Binlerce Kuzey Koreli anneye hitaben yaptığı konuşmada ülkedeki düşük doğum oranına dikkat çeken Kim, “Doğum oranlarındaki düşüşü durdurmak ve çocuklarımıza iyi bir bakım ve eğitim sağlamak, annelerimizle birlikte çözmemiz gereken ailevi meselemizdir” dedi. Kim, ülkeyi güçlendirmek için kadınlara daha fazla çocuk sahibi olmaları yönünde çağrı yaptığı sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkenin başkenti Pyongyang’da düzenlenen Ulusal Anneler Toplantısı’nda binlerce Koreli anneye hitap etti.

Yaptığı konuşmada ülkedeki düşük doğum oranına dikkat çeken Kim Jong-un, ülkeyi güçlendirmek için kadınlara daha fazla çocuk sahibi olmaları yönünde çağrı yaptığı sırada gözyaşlarına hakim olamadı.






Anneleri bekleyen bazı “sosyal görevler” olduğunu vurgulayan Kim, “Bu görevler arasında, aile uyumunu ve toplumsal birliği teşvik etmek, sağlam bir kültürel ve ahlaki yaşam biçimi oluşturmak, azalan doğum oranını durdurmak, çocuklara iyi bakmak ve onları etkili bir şekilde eğitmek yer alıyor” diyen Kim Jong-un kendisiyle birlikte salondaki tüm anneleri de ağlattı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş