2023 hedefine rahat ulaşırız

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, 2023 vizyonu çerçevesinde İnegöl Mobilyası’nın hedeflediği 1 milyar $’lık ihracat hedefinin rahatlıkla yakalanabileceğini söyledi.

Yayınlama: 21.07.2014
1.203
A+
A-

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, Cuma akşamı İnegöl Yeni Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen ‘Ramazan Sohbetleri’ programına konuk oldu. Programda konuşan Anıl, İnegöl Köftesi’nin ulusal boyut kazandığını ifade etti.

 

HİZMETLER VE ÇALIŞMALAR İNEGÖL ADINA YAPILAN ÇALIŞMALARDIR






30 yıldır İTSO’da görev yaptığını hatırlatan Metin Anıl, “Bunun 27 yılı Başkanlık yaparak geçti. Bu süre içerisinde Odalar ve Borsalar Birliği de 10, 15, 20 yıldır görevde olan arkadaşlara ödül veriyor. Biz de 27 yıllık Başkan olmamıza rağmen 20 yıllıkların arasında değerlendirmişler. Geçtiğimiz günlerde bir davet aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla bir iftara davet edildik. İftarın hemen akabinde Türkiye’deki 4 Ticaret Odası Başkanına 20 yıllık şeref belgesi Cumhurbaşkanımız tarafından takdim edildi. Tabi biz bu şeref belgesini şahsımız adına almadık, İnegöl adına aldık. yaptığımız hizmetler ve çalışmalar İnegöl adına yapılan çalışmalardır. Ödül de İnegöl’e verilen ödüldür” dedi.

 

TAŞIN ALTINA KOYARAK BUGÜNLERE GELDİK

Mobilya sektörü ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan ve İTSO’nun mobilyaya katkı koymak için önemli çalışmalara imza attığını ifade eden Metin Anıl, “Mobilya İnegöl’ün lokomotif sektörü. İstihdam dostu ve dış ticaret fazlası veren, fevkalade katma değeri bulunan bir sektör. Biz de İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak biliyorsunuz 1. OSB’nin, 2. OSB’nin, İnegöl Mobilya Tanıtım Grubunun, MODEF’in, TÜV Rheinland’ın kuruluşunda hem ortak, hem de çok emeği olan bir STK’yız. İnegöl’de ilk defa İnegöl Türkiye’nin mobilya başkenti olacak sözünü sarf eden de benim. Ben İnegöl’de mobilyanın gelişmesi ve büyümesini çok arzu eden, bu konuyla alakalı da çalışan biriyim. İTSO olarak gerek meslek komitelerimiz, gerekse odamız mobilya adına yapılması gereken ne varsa elimizi taşın altına koyarak bugünlere geldik” diye konuştu.

 

İNEGÖL’ÜN ÖNÜ AÇIKTIR VE HER TÜRLÜ FIRSAT VAR

Metin Anıl, açıklamaları sırasında Türkiye’nin 2023 hedeflerini de hatırlattı. İnegöl’ün de 2023 hedefleri olduğunu dile getiren Anıl, “Bu hedefler içerisinde İnegöl’ün dış ticareti 3 milyar dolar. Bu 3 milyar doların 1 milyar dolarını da mobilya ihracatı olarak hedef koyduk. Ben bu hedefe 2023 yılında rahat bir şekilde ulaşacağı kanaatindeyim. Mobilyanın ilerlemesi ve istediğimiz hedeflere ulaşması konusunda alt yapımız hazır. Sadece kalitenin artması ile Ar-Ge ve inovasyon konusunda arkadaşlarımız yeni çalışmalar başlattılar. Mobilya konusunda İnegöl’ün önü açıktır ve her türlü fırsat vardır” şeklinde konuştu.

 

KAZANDIĞIMIZ DAVA KARŞILIĞINDA DA BİR TAZMİNAT ALACAĞIZ

Soya sosundan köfte yapıp İnegöl Köftesi adı altında satışa sunanlara karşı da bir savaş başlatıldığının hatırlatılması üzerine Metin Anıl, köfte mücadelesinin nasıl ortaya çıktığını anlattı. Anıl, “Köfte hikâyesi şöyle başladı. Bir gün Ankara’dan geliyorum, Sivrihisar’a meşrubat almak için girdim. Meşrubat aldığım marketin camında bir reklam panosu gördüm, İnegöl köfte kilosu 4 lira yazıyor. Etin 30 TL olduğu bir ülkede 1 kilo İnegöl köfte 4 lira. Bir de o kadar güzel süsleyip reklam yapmışlar. Bunu yönetim kurulumuz ile masaya yatırdık. Sonra bir araştırdık, meğer Eskişehir’de bir firma tavuk etiyle soyayı karıştırarak köfte yapıyor ve bunu 4 liraya pazarlıyor. İnegöl köftesinin bir yapılışı, tarifi var. ama insanlar bu tarife hiç uymayarak tavuk eti ve baharat ile soya ile 4 liraya İnegöl köftesini pazarlıyorlar. Öncellikle İnegöl Köftesi markasını tescilledik. Sonra coğrafi işaretini aldık. Şuanda İTSO’nun tescilli markası İnegöl köftesi. Sonra bir komite kurup Türkiye’nin dört bir yanını taramaya başladık böyle abuk subuk malzemelerle köfte yapıp İnegöl Köftesi adı altında satan var mı diye. Çoğu firmaya da dava açtık. 4-5 firmayla davamız devam ediyor ve çok ünlü bir firmaya açtığımız davayı da kazandık. Türkiye çapında ünlü bir firma olduğu için firmanın adını açıklamayalım. Kazandığımız dava karşılığında da bir tazminat alacağız” dedi.

 

İNEGÖL KÖFTESİ BİZDEN HABERSİZ ÜRETİLEMEYECEK

İnegöl köftesi markasının İnegöl insanının markası olduğuna vurgu yapan Anıl, “Endüstriyel bir ürün. Bugün İnegöl çapında hizmet verse de, marka değerinin büyüyeceğini ve gelişeceğini algıladığımız için markayı tescilledik. Geçtiğimiz günlerde bir işlem daha yaptık İnegöl Köftesiyle alakalı. Bizim yaptırdığımız tescil sadece Türkiye ile alakalıydı. Uluslar arası tescil için de müracaat ettik. Sadece Türkiye’de değil; Almanya’da, Hollanda’da, Amerika’da veya dünyanın diğer ülkelerinde de artık İnegöl köftesi bizden habersiz üretilemeyecek” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş