Denetimlerde 134 Bin TL Ceza Kesildi

2014 yılının ilk 6 ayında yapılan gıda denetimlerde, 22 işletmeye toplam 134 bin TL cezai işlem uygulandı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, 2014 yılının ilk 6 aylık periyodunda yaklaşık 900 işyeri denetimden geçti. Hijyen kurallarına uymayan 22 işyerine toplam 134 bin TL tutarında cezai işlem uygulandı” dedi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 01.07.2014
862
A+
A-

 

İnegöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ramazan ayı nedeniyle gıda denetimlerini arttırdı. Ekipler dün denetimler kapsamında bazı firmaların üretim alanlarını kontrol etti. İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru’nun da katıldığı denetimlerde, Özdilek İnegöl Alışveriş Merkezi de denetlendi.

 






ÖZDİLEK DENETİMDEN GEÇTİ

Özdilek AVM’nin unlu mamuller ve pasta imalat alanlarını gezen ekipler, denetimler sırasında galoş ve bone de takarak üretim alanlarına girdiler. Yapılan incelemeler sonrası Özdilek AVM’nin üretim alanlarının yönetmeliklere uygun olduğu ifade edildi.

 

BİZİM AÇIMIZDAN ÖNEM TAŞIMAKTADIR

Denetimlere ilişkin bir açıklama yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, “Kanunun bize verdiği yetkiye dayanarak gıda denetimlerini yapmaktayız. Ramazan vesilesiyle denetimlerimizi biraz daha yoğunlaştırdık. Sonuçta bizler ilçe müdürlüğü olarak tüketicinin daha temiz ve hijyenik şartlarda tüketmesi, problemsiz bir şekilde hayatını idame ettirmesi bizim açımızdan önem taşımaktadır” dedi.

 

İNEGÖL’DE GIDA ÜRETİM YERLERİ STANDARDIN ÜZERİNDE

İnegöl’de gıda üretim ve satış konusunda bin 950 işyerinin faaliyet gösterdiğini vurgulayan Müdür Doğru, “Her ay ortalama 150 ila 200 arasında işletmeyi denetim yapıyoruz. Hijyenik olmayan ortamlardan hijyenik olan üretim ve satış yerlerine geçiş sürecinin kısa olması bizi mutlu ediyor. Özdilek AVM’de hijyen konusunda ön planda olan örnek işyerimiz. İnegöl’de gıda üretim yerleri standardın üzerinde” diye konuştu.

 

ÇÖZÜLEN GIDALARIN TEKRAR DONDURULMAMASI GEREKİYOR

Açıklamalarında tüketicileri de uyaran Mahmut Doğru, “Gıda maddesi alırken, tüketirken bazı durumlara dikkat etmek gerekiyor. Gıda alırken, son kullanma tarihine kesinlikle bakınız. Gıdalarınızı saklarken de soğuk zinciri kullanmanız gerekiyor. Çözülen gıdaların tekrar dondurulmaması gerekiyor. İnegöl olarak bu konuyu aştık. Tüketicilerimiz mutlaka gittikleri alışveriş yerlerinden aldıkları maddelerine bakıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Mahmut Doğru, alışverişler sırasında tüketicilerin gördüğü bir eksiklik veya ihmali de Alo 174 ücretsiz gıda hattına bildirmeleri gerektiğini söyledi.

 

22 İŞLETMEYE 134 BİN TL CEZA

Basın mensuplarının sorusu üzerine 2014 yılının ilk 6 ayında yapılan denetimlere ilişkin de bilgi veren Müdürü Doğru, “2014 yılının ilk 6 aylık periyodunda yaklaşık 900 işyeri denetimden geçti. Hijyen kurallarına uymayan 22 işyerine toplam 134 bin TL tutarında cezai işlem uygulandı” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş