Fırıncılık Gençleşiyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, BESAŞ ve Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü iş birliğiyle hazırlanan ve ekmek sektöründe gençlerin istihdamını artırmayı hedefleyen ‘Ekmek Sektöründe Gençlerin İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması’ isimli proje, Bursa’da yapılan açılış konferansıyla başladı. Yaklaşık 150 bin Avroluk bütçe ile 18 ay olarak planlanan projenin açılışında konuşan BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, sektördeki bileşenlerle birlikte düzenlenen projeyle birlikte ekmek sektöründe daha kalifiye çalışanların istihdam edilmesini sağlamak istediklerini söyledi.

Yayınlama: 01.11.2017
1.318
A+
A-

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından onaylanan projenin ulusal ortağı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM), yerel ortağı ise Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak belirlendi. Projenin yurt dışı ortakları ise Estonya’dan Gıda ve Fermantasyon Teknolojileri Merkezi (TFTAK), Romanya’dan Ulusal Gıda Biyokaynakları Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (IBA) oldu. Projenin açılış toplantısı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde yapıldı. Toplantıya Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör, BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Ceylan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Uzmanı Yıldıray İstanbullu ve TAGEM Uzmanı Ahmet Budaklıer ile sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmalarında söz alan BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, projenin fırıncılık sektöründe mesleki beceri ve bilgi birikimine sahip olmayan gençlerin meselelerine çözüm olacağını söyledi. Projeyle fırıncılık sektörüyle ilgili ücretsiz ve yenilikçi eğitim materyalleri vasıtasıyla erken okuldan ayrılan veya yetersiz eğitim almış gençlerin istihdam edilebilirliğini artırmak için fırsat sağlamak istediklerini söyleyen Bektaş, “Gençlerin işgücü piyasasına entegrasyonunu kolaylaştırmak ve onları profesyonel hayat için hazırlamak istiyoruz. Ayrıca fırıncılık sektöründeki genç çalışanların kişisel ve mesleki gelişimlerine yönelik esnek ve akıllı eğitim materyalleri hazırlayarak, kolayca erişebilecekleri ve kullanabilecekleri yenilikçi yaklaşımlar (metodolojiler, araçlar ve uygulamalar) geliştirmek hedeflerimiz arasında bulunuyor. Ekmekçilik sektöründe daha kalifiye çalışanların istihdam edilmesini sağlamak ise ana hedefimiz” dedi.

Projenin ilk sunumunu, BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan yaptı. Bursa’da başlatılan projenin bütçesinin yaklaşık 150 bin Avro olarak belirlendiğini ve konferansların 18 ay olarak planlandığını vurgulayan Aydoğan, proje kapsamında ‘İyi Ekmek Üretimi’, ‘Duyusal analiz’, ‘Hijyen ve sanitasyon’ ve ‘AB ve Türkiye mevzuatı’ konularında 4 adet el kitabı hazırlanacağını ifade etti. Ayrıca konuyla ilgili fırıncılığa adım atacak hedef gruba internet üzerinden eğitim modülü hazırlanacağını kaydeden Aydoğan, proje kapsamında yine akıllı telefon uygulaması ve proje web sayfası oluşturulacağını anlattı. Hedef gruba Bursa’da eğitimler düzenlenirken aynı zamanda Estonya’da 5 gün süreli duyusal ekmek analizi eğitimi verileceğini belirten Aydoğan, Romanya’da yapılacak 5 günlük süreli eğitimde ise katılımcıların ekmek üretim pilot tesisini ve tesiste yapılan farklı ekmek çeşitleri üretimini görme fırsatını bulacağını ifade etti.






Konferansın açılışında Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Ceylan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Uzmanı Yıldıray İstanbullu ve TAGEM Uzmanı Ahmet Budaklıer de birer konuşma yaptı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş