Hasada kadar kontroller yapılıyor

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı, patatesin dikilişinden hasadına kadar kontrollerinin yapıldığını ifade etti.

Yayınlama: 24.07.2015
838
A+
A-

İnegöl’de 2015 yılında yaklaşık 6 bin – 6 bin 500 dekarlık alanda patates ekimi yapıldığını belirten Aksakallı, denetimlerin sürdüğünü belirtti.

 

HASADIN KADAR KONTROLLERİ YAPILIYOR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı, “İlçe Tarım Müdürlüğümüzce patatesin çiftçilerimiz tarafından ekilişinden hasadına kadar beraber kontrolleri yapılıyor. Ülkemiz tüketicisinin sofrasına sağlıklı bir şekilde ürünü ulaştırmak için denetimlerimiz her daim aralıksız devam etmektedir. Her yıl farklı bölgedeki çiftçilerin tarlalarından patates yumrusu ve toprak numunesi alınarak gelebilecek hastalıklara karşı tedbirli olmak için tahliller yapılmaktadır. Bu yıl 10 çiftçi ve yaklaşık 500 dekarlık alandan numune alınarak tahliller yapılmıştır. İnegöllü patatesçimiz ülkemizin en güzel ürünlerini her zaman olduğu gibi bundan sonra da yetiştirmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş