İnegöl sular altında

İnegöl’de birkaç gündür etkili olan yoğun yağışlara dere taşkınları da eklenince, ekili alanlar da sular altında kaldı. Yağmur nedeni ile 500 dönümlük ekili patates alanı zarar görürken, çiftçiler büyük maddi zarar yaşadı.

Yayınlama: 09.06.2015
805
A+
A-

Geçtiğimiz kış ayında yaşanan yoğun kar yağışının ardından ilkbahar da karların erimesiyle birlikte dereler taşmış, yine ekili alanlar sular altında kalmıştı. Önceki gün ise yoğun yağış nedeniyle Akçasu deresinin taşması sonucunda yine aynı alanlar sular altında kaldı. Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, dün ekili alanlara giderek incelemelerde bulundu.

 

DERENİN BİR AN ÖNCE ISLAH EDİLMESİYLE İLGİLİ TALEPTE BULUNMUŞTUK






İncelemelerin ardından açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Bundan iki ay önce karların erimesiyle birlikte Akçasu deresi taşmış ve ekili alanlar sular altında kalmıştı. Derenin bir an önce ıslah edilmesiyle ilgili talepte bulunmuştuk. Bu sefer ne kar erimesi var, ani yağmur ve sel baskınıyla yeniden Ankara yolunun Akçasu köprüsünden itibaren Mesudiye mahallesine kadar olan bölümde ekili olan tarlalar sular altında kaldı. Patates ve ay çekirdeği tarlaları yine sular altında kaldı.” dedi.

 

ISLAH EDİLMESİ LAZIM

Akşam saatlerinde yaşanan sel nedeniyle çiftçinin büyük zarar gördüğünün altını çizen Çelik, “49 çiftçiden imza aldık. Bunu BUSKİ ve DSİ’ye gönderdik. Buranın bir an önce ağaçların kesilip derenin ıslah edilmesi lazım. İnegöl’ün en verimli topraklarının olduğu yerde peşpeşe su baskınlarına maruz kalıyoruz” diye konuştu.

 

500 DÖNÜM

Zararı tespit edemediklerini aktaran Çelik, “Sular çekildikten sonra patates ve Ayçekirdekleri hastalığa yakalanabilirler. 500 dönüm alan sular altında kalarak zarar gördü. Yazık yani. Çiftçimiz bir ay sonra Patates hasadı yapacaktı. Allah çiftçimize yardımcı olsun. Bundan sonra böyle zararların oluşmasını istemiyoruz.” İfadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş