İstihdam sıkıntısı daha da büyüyecek

İnsan Kaynakları ve Personel Yöneticiliği Derneği Başkanı Bülent Levent, yapılan tüm çalışmalara rağmen İnegöl’de nitelikli eleman konusundaki istihdam sıkıntının giderek büyüyeceğini açıkladı.

Yayınlama: 20.11.2014
697
A+
A-

İnsan Kaynakları ve Personel Yöneticiliği Derneği üyeleri önceki gün düzenlenen toplantıda İnegöl’ün eğitim, seminer, panel gibi organizasyonlara verdiği önem ve kültürünü değerlendirdi.

  

İnegöl’ün eğitime ve İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürüne verdiği önem TAIEX seminerinde de bir kez daha belli olduğunu söyleyen İnsan Kaynakları ve Personel Yöneticiliği Derneği Başkanı Bülent Levent, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Komisyonu Teknik Yardım ve Bilgi Değişim Ofisi (TAIEX) işbirliği ile “Ahşap İmalatı ve Ahşap Ürün Endüstrisindeki Riskler ve Çalışanların Korunması” konulu seminere Bursa ve çeşitli illerden katılımcı olmasına rağmen İnegöl Mobilya firmalarından beklenen katılımcı gelmediğini söyledi. 






 

İNEGÖLLÜLER SEMİNERLERE İLGİ GÖSTERMİYOR

Levent konuyla ilgili olarak şunları söyledi: Mobilya Sektörünün nabzının attığı İnegöl’de Ahşap Endüstrisi ile ilgili ücretsiz 2 günlük seminer veriliyor ve İnegöl’den sadece dört firma katılıyor. Bakanlığın tam kadro, üniversitelerin akademisyenlerinin ve yurt dışından ahşap sektörü uzmanlarının konuşmacı olarak katıldığı büyük çaplı bir seminer olmasına rağmen, İnegöl her zamanki gibi ücretli ya da ücretsiz olsun,  eğitim, konferans, seminer, panel vb. hiçbir organizasyona katılım sağlamadığı gibi bu seminere de ilgi göstermedi.

     

KİŞİSEL VE MESLEKİ GELİŞİM, EĞİTİMDEN GEÇİYOR

Unutmamalıyız ki her organizasyonda muhakkak kendimiz ve işyerimiz için birçok faydalı bilgiler sunuluyor. İnegöl olarak biz öncelikle Eğitim kültürümüzü arttırmalıyız. Zaman zaman derneğimizin de kurumlarla kişisel ve mesleki gelişim için düzenlediği birçok eğitim ve seminerler oluyor.  Öncelikle firma sahipleri ve temsilcileri de bu konuya gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekiyor.

 

İSTİHDAM SIKINTISI DAHA DA BÜYÜYECEK

Hepimizin bildiği gibi İnegöl’de nitelikli eleman sıkıntısı git gide büyüyor.  Ancak bu konuda ilgili taraflar çalışmalar yapsa da henüz aşılmayan bir sorun.  Biz dernek olarak özellikle okullarda bu tür girişimlerde bulunarak onları meslek seçimleri vb konularda bilgilendiriyoruz. Firmalara yönelik çeşitli eğitim ve bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz.  Burada tüm ilgililer elinde geleni yapmalı ve büyük bir sanayi olan İnegöl’ümüzü hep birlikte daha üst seviyelere getirmeliyiz.  Aksi halde İnegöl’ü nitelikli eleman ve istihdam anlamında büyük sıkıntılar bekliyor diyebiliriz. Buradan yapılan bu tür organizasyonlara her kesimin destek vermesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş