Kulaca’dan Hollanda’ya 400 ton salça

Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, bir basın açıklaması düzenleyerek, Hollanda’ya 400 tonluk salça ihracatı gerçekleştirdiklerini söyledi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ahmet Uğur, “Ülkemizde tarım ürünlerinde zafiyet olmasına rağmen, bizim sezon başında Hollanda ile yaptığımız anlaşmaya göre 400 ton civarında taahhüttüm vardı. Acı biber salçası onu da tamamlamak üzerineyiz” dedi.

Yayınlama: 13.11.2014
1.003
A+
A-

Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur yaptığı açıklamada Hollanda’ya 400 tonluk bir salça ihracatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

İSTİHDAM OLUŞTURUYORUZ






istihdam oluşturduklarını ifade eden Uğur, “Kulaca köyü tarımsal kalkınma kooperatifi işlevini her türlü ekonomik şartlarda yürütmeye çalışıyor. Ülkemizde tarım ürünlerinde zafiyet olmasına rağmen, bizim sezon başında Hollanda ile yaptığımız anlaşmaya göre 400 ton civarında taahhüttüm vardı. Acı biber salçası onu da tamamlamak üzerineyiz. Ülkemizin yurt dışındaki güvenini kazanmak açısından hem de 50 kişi çalıştırıyoruz, istihdam oluşturuyoruz. Etkilenmeyen biberleri burada değerlendiriyoruz. Genellikle Kemalpaşa’dan biber geliyor. Kendimizdeki biberler kırağıdan dolayı heba oldu. Genelde biber eken çiftçi diğerlerine göre daha memnun önümüzdeki yıllarda acı biber ekimini daha ağırlaştıracağız. Çalışan tarım işçisine kazanç sağlayacağına inanıyorum” dedi.

 

KARŞILIĞI YAVAŞ YAVAŞ GELİYOR

Hollanda’ya yapılan hazırlıkların Ağustos ayında başladığını belirterek ilk parti olan 190 ton salçanın yola çıktığını aktaran Ahmet Uğur, “Havaların kötü olmasından dolayı rahat bir çalış imkânımız olmadı. Şu anda 400 tonu geçmemize rağmen 190 tonunu gönderdik. Hollanda’ya varışıda 15-20 günü buluyor deniz yolu ile gidiyor. O yüzden de karşılığı yavaş yavaş geliyor. Bugüne kadar işçiler olsun gerek mecburi ödemeler olsun yapıyoruz. Bu nedenle kooperatifimiz ayakları üzerinde durabilen Türk ekonomisine katma değer sağlayan orta ölçekli bir işletme oldu” şeklinde konuştu.

 

%25 ZAM

Hava şartları nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını belirten Ahmet Uğur; “Kooperatifimizde yapılan çalışmalar var. Bu seneki iklim şartları ve Türkiye’nin hala düzene sokamadığı fiyat istikrarı ve ürün planı yapılamamasından kaynaklanan bazı sıkıntılar çekiliyor tarımda. Geçen sene çok ucuz olan domates bu sene ekimden dolayı ve hava şartlarından dolayı verimi oldukça düştü ve art talebi sağlayamadı. Bu sene salça üreten firmalar yeteri kadar salça üretemedikleri için fiyatlarda %25 artış var” diye konuştu.

 

ÖNLEM ALINDI

Uğur, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: Biz kendimize yetecek kadar üretimimizi yaptık önlemlerimizi aldık. Her ne kadar kalitede biraz düşüş olmasına rağmen kulaca salçası beğenilerek alınıyor iç piyasada ki pazarlamamız normal bir şekilde gidiyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş