Mobilya sektörü 500 bin kişiyi istihdam ediyor

Türkiye’nin ihracat alanındaki taşıyıcı güçleri arasında yer alan mobilya sektörü istihdam yaratmada da önemli bir pozisyonda. Başta İnegöl olmak üzere 41 ilde aktif olarak mobilya üretimi yapan ve bulunduğu şehre ekonomik olarak da katkı sağlayan mobilya sektörü 500 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Yayınlama: 18.09.2014
859
A+
A-

Türk mobilya sektörünün nabzını tutan sivil toplum örgütü Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) mobilyada üretim ülkesi olmanın yanı sıra marka ülke olmayı da hedefliyor.

 Yan sanayi ile 500 bin kişinin istihdam edildiği mobilya sektöründe yaklaşık 60 binin üzerinde firma bulunuyor. Bu firmaların 30 bine yakını üretim, geri kalanı ise perakende sektöründe hizmet veriyor. 

İŞSİZLİK SORUNU YOK






Sektörde işsizlik probleminin olmadığını hatta mobilya kentlerinin bu anlamda göç aldığını belirten Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği MOSDER Başkanı Ahmet Güleç; “Mobilya, Türk ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlayan bir sektör. İhracatta da büyük payı var.  41 ilde aktif olarak mobilya üretimi yapıyoruz. Bunun yanı sıra mevcut iş olanaklarımızla da Türkiye’nin en fazla istihdam sağlayan kurum ve kuruluşları arasında yer alıyoruz. Ne mutlu ki mobilya üretiminin yapıldığı illerimizde ekonomik olarak ciddi bir gelişim görünmekte. Aksine göç alıyoruz. İnegöl, Kayseri, İzmir ve Ankara başta olmak üzere 41 ilde işsizlik sorunu yok burada da farkımız, söz konusu illerin mobilyanın başkentleri olarak nitelendirilmesi” dedi.

 EN BÜYÜK HEDEFİMİZ 2023

2014 yılının ilk üç ayında ciddi bir büyüme gösteren Türk mobilya sektörünün gelecek aylarda da yükselişini sürdürmeye devam edeceğini ve 2023 hedeflerine ulaşmak için istikrarlı olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği MOSDER Başkanı Ahmet Güleç; “Türk mobilya sektörü her geçen zamanda büyümesine devam ediyor. Türk mobilyacıları gelişen sanayisi, artan ar-ge çalışmaları, tasarıma ve yeniliğe verdiği önemle dünyada pek çok ülkeyle yarışır düzeyde. Emeğimizin karşılığını da büyüme ve ihracat rakamlarımız gösteriyor. 2014 yılının ilk üç ayında Türk mobilya sektörü yüzde 18 gibi ciddi bir büyüme gösterdi ve 567.039.589 Dolar değerinde ciddi bir ihracat rakamı elde etti. Türk mobilya sektörünün önü açık… Başarımızı ve Türk mobilyasının kalite ve standartlarını dünyaya duyuracağız. Bu yıl itibariyle 500 bin kişiye istihdam sağlayan mobilya sektörü istihdam sayısını her geçen gün artırmayı hedefliyor. En büyük hedefimiz ise 2023. 2023 yılında 10 milyar Dolar ihracat, 25 milyar Dolar da üretim rakamı hedefliyoruz. ” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş