Romerden Bursaya 6 Milyonluk Yatırım

Fizik tedavi ve rehabilitasyon tıp merkezi olarak 25 yıldır Bursa’da hizmet veren ROMMER, 6 milyonluk yatırımla hizmet kalitesini arttırdı.

Yayınlama: 02.04.2017
1.304
A+
A-

Dünyanın dört bir yanından gelenlerin Bursa’nın termal suyu ile geçmiş zamanlarda tedavi aradığını ifade eden ROMMER İnternational Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Metin Yurdakoş, “Devlet adamları ve krallar gelip burada tedavi olmuşlar. Ancak son yıllarda bu çok gerilemiş durumda. Şimdi bu değerleri Bursa yeniden keşfediyor. Keşfettiği bu değerleri katma değeri yüksek bir sektör halinde, sadece Türkiye’ye değil dünyanın hizmetine sunma gayreti içine giriyor. Bu konuda yerel yönetimlerin ciddi yatırımları var. Büyükşehir Belediyesi belli bölgeleri termal tedavi alanı haline getirme gayreti içinde. Biz de bu konsept içinde 25 yıldır Bursa’da fizik tedaviyle uğraşan bir sağlık merkezi olarak bir hamle yapalım dedik. Bununla ilgili katma değeri yüksek bu ürünü değerlendirdik. Hem Bursa’ya hem de Türkiye’ye döviz kazandırıcı bir hizmet haline getirebilir miyiz gayreti içinde olduk” diye konuştu.

Bugüne kadar eksik olan noktaları tespit ettiklerini ifade eden Yurdakoş, “Bugüne kadar otellerin alt katlarında havuz olarak kullanılan kaplıca suyunu, model metotları kullanarak insanlara daha faydalı hale getirme çalıştık. Dünyanın birçok ülkesini gezdik bunlardan fikirler aldık. Almanya, Kanada ve ABD örnekleri ve bunları bir araya getirip kendi tecrübelerimizi de ortaya koyarak güzel bir konsept ortaya çıktı. Modern tıbbi cihazlarla ilave ettik. Bilgisayarlı denge sistemleri, robotik yürüme rehabilitasyon cihazları gibi bir çok sistemlerle modern teknolojiyi getirdik. İhtiyacı olan insanların daha iyi olarak hayatlarını devam ettirebilme gayreti içinde olduk Bu tip bir tedavi merkezi ilk adım oldu. İnşallah devamı da gelecektir. Bütün dünyaya hizmet eder haline geleceğiz. Yurtdışında bu tip tedaviye kendi ülkesinde ulaşamayan çok fazla insan var. Avrupa’da bir iki ülkede var. Ancak çok pahalı ve insanlar ulaşamıyorlar. Şimdilik 5-6 trilyonluk bir yatırımla hizmete başladık. Ancak zaman içinde çok daha fazla yatarıma ihtiyacı olan bir duruma geleceğiz” dedi.

Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki 3 bin metrekarelik yeni binasında faaliyet gösteren ROMMER, 70 personeli ile sağlık turizmine de katkı sağlıyor.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş