“Sanayi şehir dışına çıkabilir”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Konseyi Başkanı Hasan Eker, hızlı tren projelerinin hayata geçmesi durumunda, sanayinin şehir dışına çıkabileceğini ifade ederek, “Mustafakemalpaşa, Yenişehir, İnegöl, Gemlik, Mudanya’ya hızlı tren projeleri olursa sanayi şehir dışına çıkabilir” dedi.

Yayınlama: 14.04.2014
845
A+
A-

“Bursa’nın ilçelerine hızlı tren projelerinin yapılması lazım” diyen Hasan Eker, bu nedenle sanayiyi şehir dışına taşımaları gerektiğini ifade etti.

 

SANAYİYİ ŞEHİR DIŞINA TAŞIMAMIZ LAZIM






Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası (BTSO) Turizm Konseyi Başkanı Hasan Eker, şehrin her geçen gün büyüdüğünü ifade ederek, “Sanayiyi şehir dışına taşımamız lazım. Bunun yolu; şehir dışına kolay ulaşımın sağlanması ile olur. Bursa’nın ilçelerine hızlı tren projelerinin yapılması lazım! Belediyenin birinci önceliği bu olmalı. Mustafakemalpaşa, Yenişehir, İnegöl, Gemlik, Mudanya’ya hızlı tren projeleri olursa sanayi şehir dışına çıkabilir” dedi.

 

Bursa, 13’ü Organize Sanayi Bölgesi, 8’i ise, ıslah Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere toplam 21 sanayi bölgesine sahip bulunuyor. BTSO Turizm Konseyi Başkanı Hasan Eker, potansiyeli ile Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumunda olan Bursa’nın, doğal, tarihi güzelliklerin de değerlendirildiği bir planlama ile büyütülmesi gerektiğini savundu.

 

Bursa Master Planı’nın sanayi ve turizm kenti olabilecek şekilde tekrar ele alınması gerektiğini dile getiren Eker, Kent merkezindeki tarihi değerlerin yanı sıra ilçelerindeki tarihi, doğal güzelliklerinin de değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bursa’da 3 yıl önce emek vererek, kurdukları Bursa Tanıtım A.Ş.’nin hala faaliyette olmamasından yakınan Eker, Valilik, BTSO, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde oluşturulan bu kuruluşun bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğini savundu.

 

ARZ- TALEP DENGESİ OLUŞTURULACAK

 Bursa’daki turizmciler ile 5- 8 Mayıs tarihleri arasında Dubai’de düzenlenecek fuara katılacaklarını açıklayan Eker, yaz ayları için arz- talep dengesini oluşturacaklarını kaydetti. Bu konuda tecrübeli olduklarını ifade eden Eker, temennilerinin turizmi etkileyen toplumsal ve terör olaylarının yaşanmaması olduğunu ekledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş