Starwood’tan örnek hamle

Starwood Orman Ürünleri A.Ş., Türkiye’de bir ilke imza atarak iş makinelerini benzinliden elektrikliye geçirdi. Firma bununla da yetinmeyip, folklift ve çekici makinelerini kullanan 135 personelin tamamını bayan personele çevirmek için kolları sıvadı.

Yayınlama: 17.12.2014
1.096
A+
A-

Gerçekleştirilen değişim ile hem hava kirliliğini önleyen hem de teknolojisini arttıran firma, ilk etapta 8 bayan personel ile başlayan uygulamanın uzun vadede tamamen dönüştürülmesi planlanıyor.

 

OPERATÖRLERİN HEPSİ BAYAN OLACAK






Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Starwood Lojistik Müdürü Tahir Kitapçı şunları söyledi: Avrupa’da birçok fabrikada bayan eleman çalıştığını gördük. Fabrikamıza elektrikli makineleri aldığımız için bayanların da daha rahat kullanabileceğini düşünerek Türkiye’de bunu faaliyete geçirmek istedik ve İnegöl’de bu işe başladık. İlk önce çekiciler ve 1 tane folklift ile bayanlara başladık. 135 tane operatörümüz var, bu operatörlerin hepsini kademeli olarak bayan yapacağız. Bununla ilgili eğitim semineri düzenledik. Bu ehliyetleri alırken Halk Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber çalışıyoruz, bayanlara sertifika veriyoruz. Bu şekilde başladık. İnegöl’ümüze ve İnegöl’deki sanayicilere hayırlı uğurlu olsun.

 

BAYANLAR DAHA TEMİZ, TİTİZ VE DİKKATLİ ÇALIŞIYORLAR

8 bayan eleman ile bu işe başladık. 2 folktift operatörü ve 6 tane de çekici operatörü ile başladık. Şuanda alımlarımız devam ediyor. İsteyen bayanlara burada eğitim vermek ve ehliyetini bizim karşılamamız koşulu ile eğitimini veriyoruz ve sürmeye başlıyorlar. Erkekleri rencide etmek istemiyorum ama bayanlar daha temiz, titiz ve dikkatli çalışıyorlar. Erkeklere nazaran biraz daha dikkatli çalışıyorlar. İş kazalarında yüzde 50 oranda bir azalma bekliyoruz. Bu uygulamayı Türkiye’de başka bir firmada görmedim. Starwood olarak bu işe başladık. İnşallah bütün fabrikalara yayılır.

 

BAŞARILI OLACAKLARINA İNANIYORUM

Starwood mühendislerinden Özlem Demirkır ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Bu üniteye bakıyorum. Pilot bölge olarak bayan elemanların yoğunlukta olduğu bir ünite seçtik. Patronumuzun ve bizim teşvikimizle öncülük ettiler. Son derece başarılılar. Devamının geleceğine inanıyorum. Erkekler yapıyorsa bayanların da hayli hayli yapabileceklerine inananlardanım. Başarılı olacaklarına inanıyorum.

 

BAYANLAR İSTERLERSE HER ŞEYİ YAPARLAR

Operatörlerden Hilal Tuncer, “Hoşuma gittiği için bu görevi seçtim. Genelde erkekler yapıyor ama ben kendime güvenerek yaptım. Bir hevesle başladı ama tutku haline geldi. Bunu yaparken zorlanmıyorum. 1 aydır bu görevi yapıyorum. Böyle de devam edecek, daha iyi olacak. Daha öncesinde benzinli araç kullanıyorduk, elektrikliye geçince daha da kolaylaştı. Daha sakin, daha temiz, yormuyor, en azından sesi yok. Ekibin komple bayana dönüştürülmesi istenilirse olabilecek bir şey. Bayanlar isterlerse her şeyi yaparlar. Bayanlara bu konuda çağrıda bulunuyorum, beklerim” şeklinde konuştu.

 

İŞYERİME TEŞEKKÜR EDERİM

Sema Akkoyun isimli operatör ise şunları kaydetti: Cesaret işi. Kendime güvendiğim için bu işi seçtim. İşyerime bu uygulamayı yaptığı için teşekkür ederim. Biz kadınların daha cesur olduklarını gösteren bir şey oldu. Kadınlar için daha kolaylık sağlanıyor. Buna devam edeceği



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş