Tekstil İhracatındaki Dış Baskı Yeni Pazarlar İle Çözülecek

Bursa’dan 25 ayrı ülkeye havlu ve ihram ihracatı yapan Cabir Sökücü, ihracattaki Avrupa baskısını Afrika ve Asya gibi yeni pazarlara açılıp çözeceklerini söyledi.

Yayınlama: 31.07.2017
1.684
A+
A-

Suriye’de devam eden operasyonlar nedeniyle bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye yapmak istediği baskı ve ekonomik ambargo kısmen de olsa ihracatı olumsuz etkiledi. Sözde baskıyı yeni pazarlara açılarak bertaraf eden Bursalı tekstilciler Afrika ve Asya ülkelerine yöneldi.

Bursa’da havlu ve bornoz üretimi yapan ve ürünlerin yüzde 80’ini dünyanın 4 bir yanına ihraç eden Sökücüler Tekstil Sahibi Cabir Sökücü, “Genel manada yurt dışından ülkemize yoğun bir baskı hissediyoruz” dedi.

1986 yılında Bursa’da kurulan firmanın ürettiği havlu ve bornozların yüzde 80’ini ihraç ettiklerini belirten Sökücü,”Yaklaşık 25 ülke pazarında yer alan şirket, Ortadoğu, Avrupa, Asya pazarlarında varlığını sürdürürken, yeni açılan Amerika pazarının da kalıcı oyuncusu olmayı hedefliyor” diye konuştu.






“İhracattaki baskıyı yeni pazarlara açılıp çözeceğiz”

Sökücü, ihracatta sorunlar yaşadıklarını belirterek, “Genel manada yurt dışından ülkemize karşı yoğun bir baskı hissediyoruz. Bunun somut örneklerini görüyoruz. Bazı ülkelerde, gümrüklerde yaşadığımız sorunlar var. Alışverişimizin devam ettiği ülkelerden ticaret insanlarının ülkemize geliş gidiş zorluklarını görüyoruz” dedi.

Yaşanan olumsuz gelişmelerin ihracatı kötü etkilediğini ancak İhracattaki dış baskıyı yeni pazarlara açılarak bertaraf edeceklerini belirten Sökücü,”Amerika’da geçen hafta ön açılışı yapılan Türk Ticaret Merkezi’nde yer almaktayız. Amerika pazarında da kalıcı bir oyuncu olmayı arzuluyoruz. Ortadoğu’da Suudi Arabistan, Dubai, Kuveyt,uzak doğuda Malezya, Avrupa’da Bulgaristan, Yunanistan, İsviçre, Polonya, Hollanda ile çalışıyoruz. Ayrıca Türki Cumhuriyetlerle iş birliği yapıyoruz. Rusya, Ukrayna’ya ürünler yolluyoruz. Afrika Bölgesi’nde de Cezayir, Fas, Tunus Güney Afrika ile süren ticaretimiz var. Aylık 150 ton ürün üretiyoruz. Bunun ortalama yüzde 80’inin yurt dışında 25 ülkeye pazarlıyoruz. Asya pazarına ihram konusunda bir giriş yaptık. İhram ihracatı anlamında da Ortadoğu ve Asya’da etkin bir hale gelmek istiyoruz” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş